Από το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίστηκε ότι δεν τίθεται θέμα εκλογών, ενώ για το θέμα ρωτήθηκε και ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος στη διάρκεια παρέμβασής του στο Mega, ξεκαθαρίζοντας ότι τώρα είναι ώρα για δουλειά και όχι για εκλογές.

Όλα ξεκίνησαν μετά από δήλωση που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 989 ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης σχετικά με τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και το κατά πόσο χρειάζονται δημοκρατική νομιμοποίηση:

«Λαμβάνονται μέτρα που είναι απολύτως αναγκαία και σίγουρα δε θα ελάμβανε μία κυβέρνηση με σοσιαλοδημοκρατική ιδεολογία. Υπάρχει ανάγκη δημοκρατικής νομιμοποίησης. Εάν δεν υπάρξει αυτό ίσως μία γενναία κυβέρνηση να έχει σώσει τη χώρα αλλά για τα επόμενα 30 χρόνια δε θα υπάρχει κεντροαριστερά» σημείωσε ο κ. Καστανίδης.

Η Νέα Δημοκρατία διά του εκπροσώπου της Πάνου Παναγιωτόπουλου σχολίασε: «Ο υπουργός Δικαιοσύνης με τις σημερινές δηλώσεις του, περί ανάγκης δημοκρατικής νομιμοποίησης είναι ξεκάθαρο ότι υπαινίσσεται πρόωρες εκλογές. Τώρα, πλέον, είναι η σειρά του Πρωθυπουργού να μας απαντήσει υπεύθυνα, αν σκέφτεται να πραγματοποιήσει αυτό που υπονοεί ο υπουργός του.»