Υπέρβαση του μνημονίου, προτείνει ο πρώην υπουργός, Γ. Φλωρίδης, ώστε να υπάρξει ανασυγκρότηση της χώρας.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5 υπογράμμισε ότι «το ζήτημα δεν είναι να παρακάμψουμε το μνημόνιο. Το ζήτημα είναι να το υπερβούμε. Από την ώρα που συμφωνούμε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ανασυγκρότηση και πρέπει να ξαναφτιάξουμε την χώρα μας από την αρχή, διορθώνοντας όλες αυτές τις μεγάλες στρεβλώσεις, που έχει, πρέπει να υπηρετήσουμε ένα πρόγραμμα πολύ μεγαλύτερο και πολύ ευρύτερο του Μνημονίου».

Πρότεινε ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω της έκδοσης ειδικού ευρωομολόγου και αύξηση των ευρωπαϊκών προκαταβολών, χωρίς ταυτόχρονη αύξηση της εθνικής συμμετοχής.

«Αυτοί, δηλαδή, που λένε ότι η Ελλάδα πρέπει να αναπτυχθεί εννοούν ότι πρέπει να υπάρξει χρήμα στον κόσμο, εισόδημα, και το οποίο θα πάει στην κατανάλωση και επομένως να υπάρξει κίνηση στην οικονομία. Αυτό είναι το μοντέλο, που μας έφερε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Αν το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων αυξηθεί κατά δύο μονάδες, δηλαδή κατά 5 δισ. ευρώ, οι οικονομολόγοι λένε ότι η απόδοση στο ΑΕΠ είναι αμέσως διπλάσια. Αυτό σημαίνει ότι αν περιμένεις μία εφιαλτική ύφεση τέσσερις μονάδες, στην πραγματικότητα θα την μηδενίσεις. Θα δώσεις, δηλαδή, μία μεγάλη ανάσα στην οικονομία».