«Πραγματικά το είδαμε και αυτό», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής αναφερόμενος στην κατάληψη του Υπουργείου Υγείας από γιατρούς και σημείωσε ότι τα γεγονότα αυτά, με τους γιατρούς να μη δέχονται να μιλήσουν με τον υφυπουργό Μιχ. Τιμοσίδη και τους γενικούς γραμματείς, αλλά να πιέζουν τον Υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο να φύγει από τη Βουλή για να συζητήσει μαζί τους στο υπουργείο και μάλιστα με την προϋπόθεση να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την υγεία, «είναι έξω από κάθε δημοκρατική διαδικασία».

«Κάτι τέτοιο απαξιώνει τις δημοκρατικές διαδικασίες της διαβούλευσης», πρόσθεσε και σημείωσε ότι το νομοσχέδιο δεν πρόκειται να αποσυρθεί «και μάλιστα όταν ο κ. Λοβέρδος έχει εξηγήσει ότι δεν θίγονται τα εργασιακά δικαιώματα των γιατρών» και πως αντίθετα, το νομοσχέδιο δίνει λύσεις, με μόνο γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

«Θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι, ότι έχουμε υποχρέωση να συμπεριφερόμαστε με τρόπο που συνάδει στη δημοκρατία και τρόπο που αντιστοιχεί στην υπευθυνότητα του λειτουργήματός μας», τόνισε ο κ. Πεταλωτής.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, η οποία ήταν από τους διαμαρτυρόμενους, λιποθύμησε και δεν υπήρξε τραυματισμός.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση βλέπει πολιτική υποκίνηση πίσω από την κατάληψη, ο κ. Πεταλωτής δεν θέλησε να απαντήσει, εξηγώντας ότι «βρισκόμαστε σε ένα λεπτό στάδιο».