Για το ραντεβού Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη που εκκρεμεί, για το αν θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και αν σχεδιάζει η κυβέρνηση αλλαγή του εκλογικού νόμου ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όσον αφορά στη συζήτηση που θα γίνει την Τετάρτη στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών αλλά και τα περιθώρια συναίνεσης που υπάρχουν με τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο Παύλος Μαρινάκης είπε: «Έχουμε μπροστά μας πολύ σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες έως και τον προϋπολογισμό υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρόν για ένα μίνιμουμ συναινέσεων στην λογική των αυτονόητων που χρειάζεται η χώρα. Εμείς δεν θεωρούμε ότι θέματα σαν αυτό (απολογισμός αντιπυρικής περιόδου) είναι αντικείμενα για αντιπαράθεση. Θέλουμε να παραθέσουμε τι έχουμε κάνει».

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο κ. Μαρινάκης είπε: «Για τη συνάντηση εκκρεμεί μια επικοινωνία από τους συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη για να οριστικοποιηθεί και το ακριβές του ραντεβού. Δεν θα αργήσει να γίνει αυτή η συνάντηση. Τον προσκάλεσε και η ανταπόκριση ήταν θετική. Τεχνικό είναι το θέμα οριστικοποίησης της συνάντησης».

«Δεν υπάρχει κάποια συνάντηση ούτε θέμα εξηγήσεων σε Σαμαρά»

Στο ερώτημα αν επίκειται κάποια συνάντηση Μητσοτάκη – Σαμαρά για να δοθούν εξηγήσεις ο κ. Μαρινάκης είπε: «Απάντησε ο πρωθυπουργός με σαφήνεια σε όλα τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας της χώρας χωρίς να αφήσει περιθώριο παρερμηνειών ή παρεξηγήσεων. Δεν υπάρχει κάποια συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό. Δεν υπάρχει ζήτημα εξηγήσεων. Η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν ξεκάθαρη και απευθυνόταν το μεγαλύτερο μέρος της σε ένα κομμάτι εκτός ΝΔ που φτιάχνει ένα επικίνδυνο αφήγημα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε δημοσιεύματα περί αλλαγής του εκλογικού νόμου ή πρόωρων εκλογών. Όπως είπε αυτό του θυμίζει déjà vu της προηγούμενης 4ετιας.

«Στη σωστή κατεύθυνση η ερώτηση Κακλαμάνη»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε για την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Νικήτας Κακλαμάνης για το χρηματιστήριο ενέργειας. Όπως είπε: «Όσα αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Κακλαμάνης θα απαντηθούν από την πολιτική ηγεσία. Υπάρχουν σημεία της ερώτησης που είναι στην σωστή κατεύθυνση. Ο πρωθυπουργός ήδη έχει αναλάβει πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσον αφορά στην στρέβλωση που υπάρχει με φτωχότερες χώρες να πληρώνουν περισσότερα. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Για το χρηματιστήριο ενέργειας θα απαντήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος».