Στην ώρα τους θα έχουν εκδοθεί όλες οι πιστοποιήσεις για να λειτουργήσει το μετρό Θεσσαλονίκης διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος.

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχει δώσει ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του μετρό, χωρίς να έχει τη διαβεβαίωση ότι όλες οι απαραίτητες πιστοποιήσεις για να λειτουργήσει το μετρό, θα έχουν εκδοθεί στην ώρα τους και θα αφορούν στην πλήρη ασφάλεια του έργου», είπε ο κ. Ταχιάος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρ. Γιαννούλη.

Αυτές οι πιστοποιήσεις, πρόσθεσε ο κ. Ταχιάος, δεν είναι δουλειά του υφυπουργού ή του υπουργού, ούτε κανενός πολιτικού στελέχους.

Γίνονται και αφορούν την κατασκευαστική κοινοπραξία, γίνονται και αφορούν τον λειτουργό του έργου, που είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες πιστοποιήσεων στον κόσμο, την TUV Rheinland, είναι πιστοποιήσεις που έρχονται στην ώρα τους, και προ της 30 Νοεμβρίου θα έχουν εκδοθεί, είπε ο κ. Ταχιάος.