Λάβρος κατά των «87» αλλά και του Στέφανου Κασσελάκη, εμφανίστηκε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος φέρεται να είπε απευθυνόμενος στην ομάδα των «87» σχετικά με τη μεταχείριση της υποψηφιότητας Κασσελάκη: «Έχετε κάνει μαλ…, τον έχετε κάνει πληγωμένο πρίγκιπα».

Ο βουλευτής Χανίων ανέφερε ακόμα πως αν στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ «έρθει κανονικός κόσμος» τότε «δεν θα ψηφίσει αυτό το πράγμα» εννοώντας τον έκπτωτο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τοποθέτηση του, ο Παύλος Πολάκης χαρακτήρισε «απαράδεκτα και αποκρουστικά» τα όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης ενώ δεν δίστασε να τονίσει: «Η αναφορά πως ντρέπεται να χάσει από βουλευτή του δείχνει έναν εγωπαθή νάρκισσο και η αναφορά περί συμμετοχικής αμεσοδημοκρατίας δείχνει αδολφοχιτλερισμό!!

Ο ίδιος σημείωσε: «Για να λέμε όλη την αλήθεια εσείς οι «87» την έχετε κάνει τη μαλ… με τον αποκλεισμό και τώρα το παίζει πληγωμένος – παραπονεμένος πρίγκιπας! Αν έρθει κανονικός κόσμος να ψηφίσει αυτός ο νάρκισσος δεν θα βγει πρόεδρος! Κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διώξει κόσμο και κάποιοι απο τους «87» με τις συνεντεύξεις τους κάνουν το ιδιο!»

Την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη υποστήριξε αυτή τη φορά ο Πάνος Ρήγας, ο οποίος ανέφερε ότι το Συνέδριο αποφασίζει ό,τι θέλει γιατί είναι το ανώτατο όργανο του κόμματος, ενώ ο Νίκος Σκορίνης σε μια πιο προσωπική εξομολόγηση ανέφερε πως «Με αποφεύγουν ακόμα και οι γείτονές μου γιατί με λυπούνται».

Έντονη ήταν η αντιπαράθεση εν τω μεταξύ μεταξύ του Πάνου Ρήγα και του Νίκου Παππά με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπίζεται τις αποφάσεις των οργάνων, να σημειώνει πως «το κόμμα θα απαντά στις προκλήσεις», ότι το «εξώδικο Κασσελάκη δεν αποσύρθηκε ποτέ» αλλά και πως η ιστοσελίδα του είναι «προσπάθεια δημιουργίας νέου κόμματος».

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος από την πλευρά του χαρακτήρισε «επιλογή ρήξης» τόσο την πλατφόρμα του Στέφανου Κασσελάκη όσο και τους προπηλακισμούς από υποστηρικτές του έκπτωτου προέδρου στην Κεντρική Επιτροπή και τις οργανώσεις.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης μίλησε για απαράδεκτη κατάσταση στις οργανώσεις και τόνισε ότι στη Νέα Ιωνία τον φώναζαν «Βορίδη, Πλεύρη και χουντικό». Από την πλευρά της, η Θεοδώρα Τζάκρη έθεσε ερωτήματα σχετικά με τη διεξαγωγή τόσο του Συνεδρίου όσο και των εσωκομματικών εκλογών ζητώντας να μάθει τόσο τον χώρο που θα γίνει το συνέδριο όσο και την εταιρεία που έχει αναλάβει τον χειρισμό των εκλογών.