Για την επίθεση που εξαπέλυσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς στην κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό, τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στο ΠΑΣΟΚ ρωτήθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

O Παύλος Μαρινάκης, σχετικά με «τα 5 ψέματα» που καταλογίζει στην κυβέρνηση όσον αφορά στον προϋπολογισμό ο Νίκος Παππάς, είπε: «Όλα όσα αναφέραμε για τον προϋπολογισμό είναι επίσημα στοιχεία και βασίζονται σε εκτιμήσεις της Κομισιόν και όλα περνάνε μέσα από το μεσοπρόθεσμο. Πρέπει να δικαιολογείς πλέον όλα όσα εξαγγέλλεις και είναι το επίσημο τέλος όλων των εμπόρων ελπίδας όπως είναι και ο υπηρεσιακός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα πετύχει τους στόχους της για μια τρίτη θητεία ο κ. Μαρινάκης είπε ότι «Το αν θα πετύχουμε τους στόχους μας στις επόμενες εκλογές θα εξαρτηθεί από την αποτελεσματικότητά μας. Είναι δηλαδή στο χέρι μας. Ο απολογισμός μας πάντως δείχνει αξιοπιστία και πρόοδο. Ο δρόμος είναι ανηφορικός και θα τον ανέβουμε με τους πολίτες».

Για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ είπε ότι η κυβέρνηση δεν παίρνει θέση για τα εσωκομματικά των πολιτικών της αντιπάλων και σημείωσε: «Για το ΠΑΣΟΚ είναι σημαντικό το αποτέλεσμα και πιο σημαντική η πορεία τους από την Δευτέρα και αν θα καταθέσουν μια κοστολογημένη πρόταση και θα αφήσουν πίσω τους το «όχι σε όλα.»

Ερωτηθείς και για τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «είναι λάθος και θεσμικά και πολιτικά να σχολιάζουμε την κατάσταση αυτή. Όσα ζούμε δεν είναι τυχαία και είναι αποτέλεσμα όλων όσων ζήσαμε ως χώρα και ζήσαμε τις παγίδες που κάποιοι προσπάθησαν να στήσουν και γύρισαν μπούμερανγκ με το πόθεν έσχες και τα προσωπικά δεδομένα».

Και πρόσθεσε: «Θέλουμε να έχει η χώρα αυτή μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση που να μας ασκεί σφοδρή κριτική γιατί αυτή που έχει ούτε στην κυβέρνηση ούτε στην χώρα δεν κάνει καλό».