Για πέντε «ψέματα» σχετικά με τον προϋπολογισμό κατηγορεί τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς, δίνοντας τις δικές του απαντήσεις. Σε βίντεο που δημοσίευσε -απάντηση σε χθεσινή ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα του πρωθυπουργού- ο κ. Παππάς αναφέρει ότι «ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία εφαρμόζουν πολιτική μνημονίων χωρίς μνημόνια» καλώντας τον σε εκτενή συζήτηση στη Βουλή.

Αναλυτικότερα, ο κ. Παππάς αναφέρει:

«Υπάρχουν 5 πράγματα που θέλει ο κ. Μητσοτάκης να ξέρετε για τον προϋπολογισμό. Υπάρχει και η αλήθεια.

  1. Κάνει καλό στην τσέπη σας, μόνο αν είστε τραπεζίτης ή ιδιοκτήτης εταιρείας ενέργειας. Πληρώνουμε με αυτόν τον προϋπολογισμό 2,5 δισ. περισσότερους φόρους. 1,5 δισ. περισσότερο στο ΦΠΑ και 1 δισ. περισσότερο στον φόρο εισοδήματος. Όσο για την αγοραστική δύναμη; Είμαστε οι τελευταίοι στην ΕΕ.
  2. Το δημόσιο χρέος το ρύθμισε η δική μας διακυβέρνηση. Ο κ. Μητσοτάκης το έχει αυξήσει κατά 50 δισ. ευρώ. Ξέρετε πολλούς νοικοκυραίους που ξεπουλάνε τράπεζες, λιμάνια, υποδομές για να καλύπτουν τις τρύπες;
  3. Η αλήθεια είναι ότι οι εισαγωγές είναι πολύ περισσότερες από τις εξαγωγές και η διαφορά τους, τα τελευταία χρόνια, έχει πιάσει ρεκόρ.
  4. Η αλήθεια είναι ότι πληρώνουμε από την τσέπη μας το 35% των δαπανών υγείας, ότι έκλεισαν 200 σχολεία και ότι κάηκαν από το 2021 τέσσερα εκατομμύρια στρέμματα. Χρειάζεστε κάτι άλλο;
  5. Ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία εφαρμόζουν πολιτική μνημονίων χωρίς μνημόνια. Άλλες χώρες αναζητούν δημοσιονομικό χώρο για να έχουν ανάπτυξη».

«Κ. Μητσοτάκη 5 στα 5. Μήπως να έρθετε στη Βουλή να τα πούμε;», αναφέρει καταληκτικά.