Ο Παύλος Πολάκης και ο Στέφανος Κασσελάκης παραβρέθηκαν τελικά στη συνεδρίαση των υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία της Κουμουνδούρου. Οι άλλοι υποψήφιοι –οι Σωκράτης Φάμελλος, Νικόλας Φαραντούρης, Απόστολος Γκλέτσος- αρνήθηκαν να παρευρεθούν στη σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο βουλευτής Χανίων, στη σκιά του εξωδίκου που είχε αποστείλει ο πρώην πρόεδρος.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση με τον Παύλο Πολάκη, που διήρκεσε περίπου μισή ώρα, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: «Με λυπεί η απουσία των άλλων που έχουν δηλώσει πρόθεση για υποψηφιότητα. Έπρεπε να είμαστε όλοι εδώ χωρίς προϋποθέσεις, να έχουμε έναν διάλογο για την ομαλή πορεία του κόμματος στην εκλογή προέδρου και στη διεξαγωγή ενός συνεδρίου, που να αφορά όλους. Όχι στην επιλεκτική μεταχείριση.

Όσον αφορά στο περιεχόμενο της εξωδικαστικής διαμαρτυρίας μου, το περιεχόμενο έχει σε μεγάλο βαθμό ήδη ικανοποιηθεί από τη γρήγορη αντίδραση του κόμματος με τη δημοσιοποίηση και των υπολοίπων πόθεν έσχες.».

Στη συνέχεια, κάλεσε τη Γραμματεία να προβεί σε έρευνα για τη διαρροή του πόθεν έσχες, η οποία ήταν επιλεκτική και στοχευμένη για να αμαυρώσει το πρόσωπό του. «Είναι σημαντικό να προβεί η γραμματεία σε έρευνα για την διαρροή ήταν μια επιλεκτική διαρροή στοιχείων».

«Από εκεί και πέρα, δεν πρόκειται να ταλαιπωρήσω τον ΣΥΡΙΖΑ νομικά, συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για προώθηση αυτού του ζητήματος σε εισαγγελική Αρχή. Η διαμαρτυρία μου έχει γίνει δημόσια, έχει ικανοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό και θεωρώ ότι θα ήταν καλό για την αξιοπιστία του κόμματος να προβεί και σε μια έρευνα για αυτή τη διαρροή», είπε ακόμη.

«Δεν θέλω να αποκλείσω κανέναν, θέλω να τους νικήσω», είπε από την πλευρά του ο κ. Πολάκης, αναφέροντας ότι ήρθε στη συνάντηση, «σεβόμενος τη συμφωνία», «για να προσφέρω στην ομαλότητα ενόψει του συνεδρίου».

Δείτε φωτογραφίες: