«Δεν θα επιτρέψω αυτή η ρετσινιά να μείνει πάνω στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος σε ερώτηση για τα περί διαπλοκής στον ΣΥΡΙΖΑ. «Πρέπει αυτή η κατηγορία ή να αιτιολογηθεί και να πάει στα όργανα ή να αποσυρθεί, όπως αποσύρθηκε η λανθασμένη συζήτηση για τα μαύρα ταμεία» συνέχισε, κάνοντας λόγο για «μια πρώην ηγεσία που κάνει σοβαρά λάθη που θίγουν τον ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνοντας την ανεπάρκεια του πρώην προέδρου». «

Μιλώντας στο Action 24, ο Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε ότι «η λέξη διαπλοκή είναι πολύ βαριά, θίγει όλη την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του και εγώ στην Κεντρική Επιτροπή ζήτησα από όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να απαντήσουν αν υπήρξε συζήτηση για εξυπηρέτηση της διαπλοκής».

«Η ρετσινιά φεύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ και επιστρέφει στον κ. Κασσελάκη», τόνισε ο ίδιος υπενθυμίζοντας ότι «στην Κεντρική Επιτροπή του Ιουλίου συμφωνήσαμε ότι η πρόθεσή μας είναι για ένα συμμαχικό προοδευτικό σχήμα και την πρόσκληση την απευθύνουμε και στο ΠΑΣΟΚ και σε άλλα σχήματα. Άρα αυτό που εμφάνισε ως διαπλοκή είναι κάτι που είχε στηρίξει ο πρώην πρόεδρος».

Παράλληλα, ο Σωκράτης Φάμελλος τοποθετήθηκε και για τη συζήτηση περί διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη λέγοντας «εγώ διαφωνώ με τις πολιτικές επιλογές του κ. Κασσελάκη και θεωρώ ότι είναι επιζήμιες για τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτή είναι πιο βαρία κουβέντα από την παραπομπή στην επιτροπή δεοντολογίας».

«Οι επιλογές που έγιναν πριν και κοντά στις ευρωεκλογές ήταν πολλαπλώς επιζήμιες για τον ΣΥΡΙΖΑ και ο μόνος ωφελημένος ήταν ο Μητσοτάκης που δεν είχε αντιπολίτευση» κατέληξε ο Σωκράτης Φάμελλος.