Στην δημοσκοπική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στις διεργασίες για την εκλογή αρχηγού αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παυσανίας Παπαγεωργίου.

Για την εικόνα που δίνουν οι δημοσκοπήσεις ανέφερε: «Είναι πραγματικά κάτι το οποίο όχι μόνο προβληματίζει, αλλά βάζει και προ των υποχρεώσεων και όσων πρέπει να συζητηθούν, ένα ολόκληρο κόμμα, τους υποψήφιους, τα στελέχη και όσους βρίσκονται ακόμα υποστηρικτές. ‘Αρα πρέπει πολύ γρήγορα, πολύ ξεκάθαρα και με πολύ σωστά αποτελέσματα να ξεκινήσουμε πάλι να επικοινωνούμε με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.

Για τις υποψηφιότητες για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖA, ανέφερε: «Ο κ. Πολάκης κατέθεσε τον φάκελό του με τα σχετικά έγγραφα και όσα είχε κληθεί και ο κ. Φάμελλος ανακοίνωσε από το δημόσιο βήμα ότι προτίθεται να κατέβει και πως σχεδιάζει όλη αυτή τη διαδικασία. Ο κ. Κασσελάκης με τα δικά του μέσα, στα δικά του ηλεκτρονικά μέσα, εκφράζεται όπως εκφράζεται και έχει εμμέσως δηλώσει το παρόν και αναμένουμε αν θα καταθέσει υποψηφιότητα.

Καταστατικά πρέπει να ολοκληρώσει και να καταθέσει την υποψηφιότητά του για να εγκριθεί και να μπορέσει μετά να μπει μέσα σε αυτόν τον αγώνα που θα κάνουν όλοι οι υποψήφιοι. Από ‘κει και πέρα, τι σχεδιάζει το επιτελείο του, γιατί υπάρχει και μια στρατηγική για κάθε υποψήφιο, εγώ δεν μπορώ να το ξέρω. Εφόσον δεν έχει κοινοποιηθεί κάτι και δεν έχει βγει ένα πρόγραμμα συγκεκριμένο, δεν έχω και κάποια πληροφορία».

Σημείωσε πάντως ότι «υπάρχει η καταληκτική ημερομηνία, η οποία είναι 24η Οκτωβρίου, μέχρι αυτή την ημερομηνία πρέπει όλοι να έχουν συγκεντρώσει τα έγγραφα τους και τυπικά να τα έχουν καταθέσει».

Για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι σε πορεία διάλυσης ανέφερε: «Όχι, δεν νομίζω, γιατί αν ήταν σε πορεία διάλυσης, δεν θα γίνονταν όλη αυτή η συζήτηση εσωτερικά για το πώς θα μπορέσει να περάσει στην επόμενη μέρα. Εάν τα αποτελέσματα αυτή τη στιγμή τα δημοσκοπικά φέρνουν συγκεκριμένη εικόνα, δεν αφορά τη διάλυση, αφορά τη μετάβαση και την αγωνία των πολιτών για το αν θα επιστρέψει».

Σχετικά με την πορεία της κυβέρνησης και την ανάγκη ανάδειξης των προβλημάτων των πολιτών, ανέφερε: «Αυτό είναι που απασχολεί τον ΣΥΡΙΖΑ, να τελειώσουμε με την εσωτερική μας συζήτηση, να τελειώσει όλος ο χώρος ο αντιπολιτευτικός, ο προοδευτικός, ο κεντρώος, ο αριστερός, για να μπορέσουμε να καταδείξουμε τα συγκεκριμένα προβλήματα. Γιατί βλέπουμε ότι η κυβέρνηση, τουλάχιστον όσο προχωράνε και συσσωρεύονται δεν επιλύει κάποια».

Σχετικά με το αν απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι δημοσκοπικές επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ είπε: «Θα μας απασχολούσαν αν είχαμε ολοκληρώσει τις διαδικασίες μας και υπήρχε η κρίση επί των πολιτικών και επί των προτάσεων. Στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο αντιλαμβανόμαστε ότι οποιοδήποτε κεφάλι παρθεί δεξιά ή αριστερά είναι γιατί δεν έχουμε ολοκληρώσει την ξεκάθαρη πρόταση και το ποιος θα την επικοινωνήσει».

Σχετικά με το ενδεχόμενο τηλεοπτικής συζήτησης μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών του ΣΥΡΙΖΑ: «Το ντιμπέιτ είναι ένα δείγμα πολιτισμού και είναι μια ευκαιρία σε πολύ μεγάλο κοινό να καταθέσει κάποιος τις απόψεις του. Ελπίζω να γίνει».