Χαμός έγινε στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου για το Νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, να επιτίθεται στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Μαρκόπουλο.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε επιτεθεί αρχικά στον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, σχολιάζοντας την ερώτηση που κατέθεσαν οι 11 βουλευτές της ΝΔ, κάνοντας λόγο για «παλικαράδες» και συμπληρώνοντας πως η ίδια και το κόμμα της «δεν είναι σαν αυτούς».

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος έσπευσε να υπερασπιστεί τους συναδέλφους του, λέγοντας, απευθυνόμενος στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, πως αυτοί που χαρακτηρίζει «είναι ψηφισμένοι από τον ελληνικό λαό αντίθετα από τους βουλευτές της, που είναι όλοι διορισμένοι».

Το συγκεκριμένο σχόλιο φαίνεται πως εξόργισε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, που του επιτέθηκε προσωπικά, κατηγορώντας τον για την Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση των Τεμπών και λέγοντας πως λειτούργησε ως «πρόσωπο για τις βρώμικες δουλειές», προσθέτοντας: «Εγώ δεν είμαι γυμνοσάλιαγκας σαν εσάς».

Τόσο ο ίδιος όσο και οι βουλευτές της ΝΔ διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τη συμπεριφορά της, κάνοντας λόγο για «bullying» εναντίον βουλευτών. Ο προεδρεύων του Σώματος, Γιάννης Πλακιωτάκης, αναγκάστηκε να παρέμβει για να κατευνάσει τα πνεύματα, ενώ η κυρία Κωνσταντοπούλου ζήτησε να μην διαγραφεί τίποτα από τα πρακτικά της Βουλής.