«Δεν έχω φοβηθεί ποτέ να αναλάβω ευθύνες, να πω την άποψή μου καθαρά και ανοιχτά και πάντα προσπάθησα, σε όλη μου την πολιτική διαδρομή, να πορευτώ με πολιτικά επιχειρήματα, με σοβαρότητα, με ειλικρίνεια, προκειμένου να είναι και αξιόπιστα όλα αυτά που προτείνω και υποστηρίζω» τόνισε η Δ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Art TV της Άρτας.

Όπως είπε, «από την πολιτική μου διαδρομή έχω αποκομίσει μια πολύτιμη εμπειρία, η οποία μου επιτρέπει να ξέρω το κατάλληλο πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορώ να κάνω ή να μην κάνω ένα επόμενο βήμα. Το πλαίσιο στο οποίο μπορώ να λειτουργήσω είναι με καθαρές θέσεις, με πολιτικά επιχειρήματα, με σοβαρότητα, με ειλικρίνεια, με αξιοπιστία. Ένα χρόνο τώρα, με ευθύνη κυρίως του πρώην προέδρου και πολλών άλλων, απέχουμε πολύ απ’ αυτό το πλαίσιο».

Στο σημείο αυτό μάλιστα, η κυρία Γεροβασίλη υπενθύμισε ότι από το Φεβρουάριο έχει πει τις απόψεις της ανοιχτά, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Έχω ασκήσει κριτική, πολύ συχνά αιχμηρή, αλλά πάντα με ειλικρίνεια και έχοντας γνώση του τι λέω, τι υποστηρίζω, πώς σχολιάζω, ποιον κρίνω, γιατί το κάνω. Και σίγουρα δεν το έκανα για τον εαυτό μου, αλλά για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, όμως, που έχει ανάγκη ο τόπος και η χώρα».

Μάλιστα υπογράμμισε πως «επειδή έχω βγει πολύ ανοιχτά όλο αυτό το διάστημα, προφανώς και έχω στοχοποιηθεί αρκετά. Όχι πως με νοιάζει αυτό, αλλά στ’ αλήθεια δεν θα ήθελα και δεν θέλω να δώσω κανένα άλλοθι στην τοξικότητα, στην παραπολιτική, στην έλλειψη πολιτικής συζήτησης και επιλέγω σ’ αυτή τη φάση να λειτουργήσω συνθετικά, πολιτικά και ενωτικά. Έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου νωρίς, στο Συνέδριό μας, διότι έβλεπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είχε μια σταθερή πτωτική πορεία εξαιτίας θέσεων και συμπεριφορών. Σήμερα δικαιώνομαι. Την άποψη που είχα εγώ τότε – και ήταν οι λιγότεροι που την είχαν – σήμερα την έχουν περισσότεροι. Δεν εκτιμώ ότι πληρώνω κάποιο κόστος από αυτό, το αντίθετο θα έλεγα».

Μιλώντας στη συνέχεια για τη συνολικότερη κρίση πολιτικής εκπροσώπησης, η Δ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι «η πολιτική, οι πολιτικοί, τα κόμματα είμαστε χρήσιμοι μόνο όταν εκπροσωπούμε την κοινωνία και όταν οι άνθρωποι βρίσκουν πάνω μας την ελπίδα και το στήριγμα για να έχουν ευημερία στη ζωή τους. Αν δεν το κάνουμε αυτό, προφανώς δεν είμαστε ένα χρήσιμο πολιτικό σύστημα» και όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ συγκεκριμένα επισήμανε: «Είμαστε εδώ για να ενδυναμώσουμε το χώρο μας, να του ξαναδώσουμε αξιοπιστία, να ξαναμιλήσουμε στον κόσμο ειλικρινά για τα λάθη και τις παραλείψεις μας, να προχωρήσουμε μπροστά και να αισθανθεί πάλι ο κόσμος την ελπίδα που ένιωσε και το 2015 που μας έκανε κυβέρνηση».

Σε επόμενη ερώτηση, η οποία αφορούσε τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε καταρχάς ότι υπάρχει στην κοινωνία αυτό το κλίμα και ότι στις καθημερινές συναναστροφές με τους πολίτες ακούει το «συνεννοηθείτε για να δοθεί προοδευτική διέξοδος απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του» και τόνισε πως πρόκειται για κοινωνικό αίτημα.

Για τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε αυτή τη διαδικασία υπογράμμισε: «Περνάμε κλυδωνισμούς, αλλά δεν τελείωσε τίποτε. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι εδώ. Οι αξίες και οι αρχές της Αριστεράς είναι εδώ. Εκτιμώ ότι θα υπάρξει η ωριμότητα των προγραμματικών προοδευτικών συγκλίσεων για την επόμενη ημέρα”, ενώ σημείωσε ότι “η επόμενη μέρα δεν είναι τώρα, διότι το κάθε κόμμα εκ των πραγμάτων είναι σε μια πιο εσωστρεφή διαδικασία αυτό το διάστημα».

Ερωτηθείσα στη συνέχεια για την επίσκεψη Κασσελάκη στην Άρτα τις προηγούμενες ημέρες και την υποδοχή του από στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης με τα οποία έχει συμπορευτεί στο παρελθόν, η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε: «Ο τόπος μας, οι πολίτες της Άρτας, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά την πορεία του καθενός και της καθεμιάς. Βεβαίως, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει απολύτως το δικαίωμα να πάει σε όποια πόλη – και στην Άρτα – όποια στιγμή ο ίδιος εκτιμήσει. Δεν είναι κάποιος που θα εγκρίνει ή δεν θα το εγκρίνει αυτό. Η πολιτική μου κριτική αφορά στο γεγονός ότι ήρθε στην Άρτα και δεν τηλεφώνησε καν για να ενημερώσει τους ανθρώπους του κόμματος στο οποίο θέλει να ηγηθεί και – πιστεύω ότι – θα είναι και υποψήφιος, διότι ακόμα δεν έχει ανακοινώσει κάτι. Όταν θες να ηγηθείς ενός κόμματος, προφανώς εννοείς αυτού του κόμματος. Εκτός αν εννοείς ενός άλλου κόμματος, οπότε είναι μια άλλη συζήτηση όπου μπορείς να συναντηθείς με τον οποιονδήποτε».

Τέλος, κληθείσα να σχολιάσει σχετικά με την εκδήλωση βράβευσης του Αλέξη Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε: «Ο πρώην πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας, έκανε μια πολύ σημαντική παρέμβαση για τα μεγάλα ζητήματα, για τη θέση της χώρας στο ταραγμένο διεθνές περιβάλλον, με τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τον πόλεμο στην Ουκρανία, με την γενοκτονία στη Γάζα και με μια Ευρώπη που δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, με ό,τι σημαίνει αυτό και για την ειρήνη, την ασφάλεια αλλά τις οικονομικές συνέπειες». Στο ίδιο πλαίσιο, η Όλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε και στην τουρκική προκλητικότητα λέγοντας: «Ακούσαμε μια προκλητικότατη τοποθέτηση του Ερντογάν στον ΟΗΕ, ο οποίος ζήτησε για πρώτη φορά την αναγνώριση του ψευδοκράτους στην Κύπρο και δεν πήρε μια σθεναρή απάντηση από την ελληνική κυβέρνηση».