«Βράζει» ο ΣΥΡΙΖΑ, η Πολιτική Γραμματεία του οποίου συνεδριάζει το απόγευμα με τα ζητήματα που αφορούν στη διοργάνωση του έκτακτου συνεδρίου και την εκλογή προέδρου του κόμματος από τη βάση, στις 24 Νοεμβρίου, να βρίσκονται στην ατζέντα.

Μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένονται ανακοινώσεις από τον Στέφανο Κασσελάκη σχετικά με το αν θα διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Εντωμεταξύ, ο Κασσελάκης πήρε πίσω την εξουσιοδότηση που είχε κάνει στον οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ με το στρατόπεδό του να επιμένει να μιλά για κενό εξουσίας.

Κομματικές πηγές ξεκαθαρίζουν από την πρώτη στιγμή ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα με τη λειτουργία του κόμματος ούτε διοικητικά ούτε οικονομικά και ότι την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχουν η Πολιτική Γραμματεία και η ΚΕ.

Η ένταση αναμένεται να κορυφωθεί βαδίζοντας προς τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου. Ο Νίκος Παππάς, στη συνέντευξη Τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, επισήμανε ότι οι αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας θα τηρηθούν απαρέγκλιτα και τάχθηκε κατά της διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Παύλος Πολάκης είναι ο μοναδικός που έχει καταθέσει επισήμως την υποψηφιότητά του και ζητάει επίσπευση των διαδικασιών και εκλογές στις 3 Νοεμβρίου και όχι στις 24, όπως είναι η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας προς την Κεντρική Επιτροπή.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας διέψευσε δημοσιεύματα που τον ήθελαν υποψήφιο πρόεδρο, λέγοντας πως «η δική μας Αριστερά, οι αγώνες, οι ιδέες και οι αξίες δεν πάνε πακέτο με θέσεις και αξιώματα».