Σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για την ηγεσία του στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στον Στέφανο Κασσελάκη έκανε σε τηλεοπτική συνέντευξη ο ιστορικός πρόεδρος του κόμματος, Αλέκος Αλαβάνος.

Μιλώντας στο OPEN, ο κ. Αλαβάνος τόνισε αρχικά ότι «κάθε αριστερό κόμμα κατά καιρούς κάνει κάποια λάθη, υποστηρίζει κάτι το οποίο δεν είναι σωστό κλπ, αλλά αυτά είναι μέσα στη λογική. Έχω κάνει και εγώ λάθη». Ακολούθως όμως αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ του σήμερα αλλά και των ημερών του Αλέξη Τσίπρα:

«Το βασικό με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πως όταν βγήκε κυβέρνηση αποδέχθηκε το τρίτο μνημόνιο. Μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι αυτοί που κατάγονται από τον Μαρξ, τον Λένιν, τον Γκράμσι, τον Ηλιού, ανθρώπους που έχουν παλέψει για τον λαό, ότι αυτοί έφεραν την τρίτη μείωση των δικαιωμάτων, των μισθών και των συντάξεων; Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πια, μία κίνηση μέσα στον χώρο της Αριστεράς. Είναι εκτός Αριστεράς. Και θα έλεγα, ούτε καν στο κέντρο. Πλησιάζει περισσότερο προς τη δεξιά».

Στη συνέχεια, ερωτώμενος για το «φαινόμενο» Κασσελάκη, ο κ. Αλαβάνος δήλωσε ότι ο «ο Κασσελάκης συνήθως μου προκαλεί ένα είδος από γέλια. Ποιος είναι αυτός ο πρόεδρος; Αρνήθηκε όσα έγιναν πριν; Το τρίτο μνημόνιο; Τίποτα από όλα αυτα. Νομίζω ότι παρακολουθούμε μία κωμωδία και μία διάλυση. Υπάρχουν άνθρωποι που αυτοαποκαλούνται αριστεροί και θέλουν πρόεδρο από την Αμερική. Μιλάμε για κωμωδία, παρότι είναι δράμα με τις παραχωρήσεις που κάνανε στην ΕΕ. Είναι για γέλια, είναι μία φάρσα».

Για τον Παύλο Πολάκη τόνισε: «Είναι ιδιότυπος άνθρωπος, όταν ήταν στην ιατρική έμπαινε στις αίθουσες και έσπαζε όλα τα θρανία. Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε. Αν του ζητούσα κάτι θα ήταν ένα καλό ποτήρι ρακή και κατσικάκι κοκκινιστό με φρέσκια ντομάτα. Έτσι θα μπορούσαμε να γίνουμε φίλοι. Σε άλλο επίπεδο δεν υπάρχει επαφή».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Αλαβάνος στον Αλέξη Τσίπρα και τις πολτικές που άσκησε. Και ήταν ιδιαίτερα καυστικός: «Αυτό θέλει η ηγεσία της ΝΔ. Θέλει να αναδεικνύει την παθολογία ενός κόμματος το οποίο έχει ασκήσει δεξιά πολιτική και να το παρουσιάζει ως αριστερό προκειμένου να ενισχύσει τη θέση της. Και το βλέπετε αυτό πως γίνεται στις διάφορες δημοσκοπήσεις που γίνονται αυτό τον καιρό», είπε.

Απαντώντας για το ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας να μπορούσε να διορθώσει την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση επιστροφής ο κ. Αλαβάνος είπε χαρακτηριστικά: «Αν έχει πτυχίο ιατρικής, πιθανά». Και συμπλήρωσε: «Οι όποιες πολιτικές εμπειρίες μπορεί να έχει, δεν μπορεί να οδηγούν στη διάλυση. Και δεν είναι μόνο η διάλυση ενός κόμματος, αλλά η καταπάτηση των αρχών που πρεσβεύει ο χώρος. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα πολιτικό μόρφωμα που δεν ξέρει τι είναι. Απλώς ενδιαφέρεται να έχει λίγη εξουσία στα χέρια του ».