Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης συνέχισε την περιοδεία του σε περιοχές της Π.Ε Λασιθίου, μετά την Ιεράπετρα και τη Σητεία, βρέθηκε στον Άγιο Νικόλαο όπου πραγματοποίησε ομιλία στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λασιθίου.

Όπως τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας σε συγκεντρωμένους στο Επιμελητήριο, «το ΠΑΣΟΚ πέρασε δύσκολα και έφτασε στα όρια της πολιτικής επιβίωσης» ωστόσο σήμερα «κανείς δεν ρωτάει αν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ρωτάνε πότε θα κυβερνήσει».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την ανοχή της στο πάρτι κερδοσκοπίας των ολιγοπωλίων εις βάρος των πολιτών. «Αν ανακοινώσει η Νέα Δημοκρατία τα κέρδη των εταιρειών που εκμεταλλεύονται ολιγοπωλιακές πρακτικές, και συγκριθούν με το ύψος των προστίμων, θα καταλάβει ο λαός το πάρτι κερδοσκοπίας που έγινε στην πλάτη του» σημείωσε χαρακτηριστικά. Έθεσε εμφατικά τη διάσταση της πολιτικής αυτονομίας από τα συμφέροντα, τονίζοντας: «Στόχος για μένα είναι το ΠΑΣΟΚ τα επόμενα χρόνια να αντιμετωπίσει τη Νέα Δημοκρατία όχι μόνο αυξάνοντας τα ποσοστά του αλλά επιτυγχάνοντας το με «πολιτική αυτονομία από την ολιγαρχία» γιατί μόνο τότε θα έρθει στην εξουσία και θα συγκρουστεί μαζί της. «Μόνο αν το ΠΑΣΟΚ ανέβει από εσάς, τους πολλούς, θα έχει τη δύναμη να αλλάξει την Ελλάδα». «Αυτός ο δρόμος θα είναι ο πιο δύσκολος και ο πιο κοπιαστικός».

«Θα έχει αναταράξεις αλλά είναι μονόδρομος, αν θέλουμε το ΠΑΣΟΚ να ξαναγίνει λαογέννητο Κίνημα και όχι ένας μηχανισμός εξουσίας για την εξουσία» .

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε την επιτυχία του ΠΑΣΟΚ, που καταγράφηκε 1ο κόμμα στο Λασίθι στις ευρωεκλογές αλλάζοντας τον εκλογικό χάρτη. «Εδώ, στο Λασίθι, καταφέραμε αυτό που σε κάποιους φάνταζε ακατόρθωτο. Βάψαμε πράσινο τον νομό μας μετά από 15 χρόνια». «Αν συνεχίσουμε τον αγώνα μας με στοχοπροσήλωση, τότε τα αποτελέσματα της Κρήτης, της Δυτικής Μακεδονίας και πολλών άλλων περιοχών θα επιβεβαιωθούν και στα δυο μεγάλα αστικά κέντρα και θα κοιτάξουμε στα μάτια τη συντήρηση». Ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε την επιλογή κάποιων στελεχών ανήμερα των ευρωεκλογών να αφήσουν στο απυρόβλητο τον πραγματικό χαμένο της κάλπης, που ήταν η κυβέρνηση, στρέφοντας τον προβολέα στο ΠΑΣΟΚ και πυροδοτώντας την εσωστρέφεια.

«Πήρα την απόφαση να πάμε σε εκλογές στις 6 Οκτωβρίου, για έναν και μόνο λόγο: να μην “συριζοποιηθούμε” και να γίνουν όλα πολιτισμένα». «Ξέρω ότι κάποιος που στις 19:05 έχει αυτή τη συμπεριφορά, είχε την ίδια συμπεριφορά και παραπέντε». «Ξέρω πολύ καλά ότι αυτό που έγινε, δεν προσβάλει εμένα αλλά τον απλό κόσμο, γιατί δεν μπορεί να λες ότι ο μεγάλος σου στόχος είναι να κερδίσεις τη Νέα Δημοκρατία αλλά το βράδυ που αυτή κατέρρευσε 13 μονάδες δεν επέτρεψες να απολογηθεί ούτε για ένα λεπτό». «Δεν μπορεί να λες ότι μας νίκησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τώρα να διαλύεται». «Πώς μας νίκησε»; «Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και το πετύχαμε μόλις σε δύο χρόνια» ανέφερε. «Όλα αυτά τα λέω όχι γιατί μου φτάνει το 13%, αλλά γιατί σε όλες τις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο κόμμα επειδή έγινε μια συγκροτημένη δουλειά. Χτίσαμε σε γερά θεμέλια. Δεν παίξαμε το επικοινωνιακό παιχνίδι με τα like, τα TikTok , το lifestyle. Είχαμε τα μίντια απέναντι καθώς έπαιζαν νυχθημερόν Μητσοτάκη-Κασσελάκη. Κι όμως είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το μεγάλο βήμα αντιμετωπίζοντας ευθέως τη συντηρητική παράταξη» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Πηγή: ΑΠΕ