Έντονος καβγάς ξέσπασε στην πλατφόρμα Χ ανάμεσα στον στιχουργό Νίκο Μωραΐτη και τον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη. Η κόντρα ξεκίνησε με αφορμή την τοποθέτηση του συνταγματολόγου Ξενοφώντα Κοντιάδη ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το «ναι» στην πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη δεν σημαίνει και έκπτωση από το αξίωμά του.

«Κύριε @pavpol2222, εσείς που είστε αγνός πολιτικός και δεν ανήκετε στους 87 εντεταλμένους και δεν είστε ο Μακιαβέλι Παππάς, τι θα κάνετε τώρα που αποδεικνύεται ότι ο κ. Κασσελάκης δεν έχει εκπέσει από το αξίωμά του; Θα ζητήσετε την επιστροφή του ή είστε πάνω από τα 300 μέτρα υψόμετρο και δεν ακούτε καλά;» έγραψε αρχικά ο Νίκος Μωραΐτης.

Η απάντηση από τον Παύλο Πολάκη ήταν η εξής: «Νικολιό παιδί μου: Από πότε τα καταστατικά των κομμάτων τα εξηγούν συνταγματολόγοι; Να φωνάξουμε και το ελεγκτικό συνέδριο να ελέγξει τις δαπάνες! Αλλά για να σε βοηθήσω, αν γίνει μομφή σε υπουργό και περάσει από τη βουλή θα παραμείνει στη θέση του;».

Ο Παύλος Πολάκης συνέχισε σε δεύτερη ανάρτηση: «Όταν σε καλούν να προκηρύξεις εκλογές και απαντάς κάντε μου μομφή όπως ορίζει το καταστατικό, τότε αποδέχεσαι πως έτσι είναι η διαδικασία, πως αν περάσει εκπίπτεις του αξιώματος και προκηρύσσονται εκλογές!».

«Τώρα αν αφενός ψάχνεσαι για νέο κόμμα το μετράς και δεν σου βγαίνει και αφετέρου βλέπεις πως λεονταρισμοί του τύπου “βρείτε αντίπαλο και πάμε” πάλι οδηγούν σε ήττα, μιλάς για κουκούλες, βγάζεις συνταγματολόγους, μιλάς για συνέδρια που θα αποφασίσουν πάλι», έγραψε επίσης.

Ο Παύλος Πολάκης απάντησε, τέλος, και στις ειρωνικές αναφορές Μωραΐτη για το… υψόμετρο προκαλώντας τον Στέφανο Κασσελάκη σε ντιμπέιτ:

«ΤΕΛΟΣ: Πάντα η ψυχή και το μυαλό μου φτερουγά όχι πάνω από τα 300 αλλά από τα χίλια μέτρα που έχει καθαρό αέρα. Αλλά να είσαι σίγουρος πως θα κατεβώ όταν θα κάνουμε προεκλογική αντιπαράθεση (ντιμπέιτ το λέμε στα Σφακιά) με τον Κασσελάκη! Εκεί θα φανούν ΟΛΑ!».

Παράλληλα, ο Παύλος Πολάκης έκανε ανάρτηση και στο Facebook για τον διαδικτυακό του καβγά: «Όταν σε ρωτούν με εύσχημη ειρωνεία αναγκάζεσαι να απαντήσεις επί της ουσίας με αντίστοιχο τόνο. Άντε καλό ξημέρωμα!».

Οταν σε ρωτουν με ευσχημη ειρωνεια (φωτο1)αναγκαζεσαι να απαντησεις επι της ουσιας με αντίστοιχο τονο..(φωτο 2-3-4-5)Αντε καλο ξημερωμα!

Posted by Παυλος Πολακης on Wednesday, September 11, 2024

Ο Νίκος Μωραΐτης σημείωσε, στη συνέχεια, τα εξής: «Ο κ. Πολάκης παίρνει σαφή θέση υπέρ της αντικαταστατικής έκπτωσης Προέδρου, κόντρα στις απόψεις έγκριτων νομικών. Διερωτάται από πότε τα καταστατικά των κομμάτων τα εξηγούν οι νομικοί! Η απάντηση είναι: Από τότε που χειρουργικές επεμβάσεις κάνουν οι γιατροί. Για να διαλυθεί κάθε αυταπάτη: Η συμπόρευσή του με τους Πραξικοπηματίες που ήθελαν την “ολοκληρωμένη διαγραφή” του είναι πλήρης. Το κοινό μίσος ενώνει…».