Την πρώτη του διαδικτυακή εμφάνιση σε συνεργάτες του φέρεται να έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης έπειτα από 2,5 μέρες σιγής «ασυρμάτου», που ακολούθησαν τη δραματική καθαίρεσή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Άνθρωποι από το στενό του περιβάλλον δεν περιμένουν άμεσα τις ανακοινώσεις του για το τι πρόκειται να κάνει, αν δηλαδή θα είναι εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ή θα βάλει πλώρη για νέο κόμμα, όμως σε κάθε περίπτωση μιλούσαν για επανενεργοποίηση του μηχανισμού του σε όλη την Ελλάδα, χωρίς όμως σαφείς κατευθυντήριες γραμμές για το προς τα πού θα στρίψει το τιμόνι.

Θα κατέβει υποψήφιος στον ΣΥΡΙΖΑ ή θα φτιάξει νέο κόμμα

Και τα δύο σενάρια, αυτό του να είναι εκ νέου υποψήφιος και εκείνο του να ιδρύσει νέο κόμμα, παρουσιάζουν σημαντικές δυσκολίες μετά την έκπτωσή του από το αξίωμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε εκείνο που τον θέλει εκ νέου υποψήφιο πρόεδρο, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει απωλέσει τα βασικά του συγκριτικά πλεονεκτήματα. Δεν είναι πια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καλά-καλά δεν μπορεί να πατήσει στην Κουμουνδούρου, όπου ο 7ος όροφος κλειδώθηκε. Δεν θα πάει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου θα βρεθεί ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Νίκος Παππάς, ενώ και μεταξύ των πιστών στον ίδιο στελεχών παρουσιάζονται τάσεις αποστράτευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έδειξε και μια παραίτηση οπαδού του από την Κεντρική Επιτροπή.

Από την άλλη, το πρόβλημα με το να ιδρύσει νέο κόμμα βρίσκεται κυρίως στα logistics. Ακόμα και αν το έκανε, δεν θα μπορούσε να εξασφαλίσει κρατική χρηματοδότηση, καθώς οι βουλευτές που αναμένονταν να τον ακολουθήσουν από τη σημερινή ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ήταν περισσότεροι από 6 – και σίγουρα όχι οι 10 που χρειάζεται, για να φτιάξει κοινοβουλευτική ομάδα. Ο ίδιος δεν είναι εκλεγμένος, ενώ και οι επόμενες εκλογές απέχουν -υπό κανονικές συνθήκες- 3 χρόνια. Πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA μιλούσαν, πάντως, για συνεργάτες του έκπτωτου προέδρου που αναζητούσαν domain με βασική λέξη-κλειδί το «δημοκρατικό».