Σε καθεστώς προσωρινών θέσεων στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας χωρίς να έχει αναλάβει ουσιαστικά υπηρεσία βρίσκεται το μόνιμο προσωπικό τους Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στο οποίο μάλιστα δεν έχει ακόμα καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων του έτους 2010 και ο μισθός του μηνός Ιανουαρίου 2011, όπως επισημαίνει σε ερώτησή τους προς την Άννα Διαμαντοπούλου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Όπως τονίζει, οι εργαζόμενοι του πρώην ΟΕΕΚ. δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αιτήσεις για τη μετάταξή τους σε άλλες δημόσιες υπηρεσίας πριν την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά την οργανωτική δομή των υπηρεσιών του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και το οποίο θα εκδοθεί έπειτα από πολλούς μήνες.

 Ο κ., Λαφαζάνης ρωτά σε ποιους λόγους οφείλεται η μη καταβολή του Δώρου 2010 και της μισθοδοσίας του Ιανουαρίου 2011 στο μόνιμο προσωπικό του πρώην ΟΕΕΚ και σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν οι αρμόδιοι υπουργοί προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των μετατάξεων του μόνιμου προσωπικού.