«Ήμουν έντιμος και ειλικρινής απέναντι σε όλες και όλους», φέρεται να είπε στην αρχή της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Σε αυτό το σημείο εξήγησε ειδικότερα, ότι ήταν έντιμος και απέναντι σε εκείνους που αποχώρησαν από το κόμμα, «προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, το Νίκο Φίλη, τον Πάνο Σκουρλέτη, τον Αλέξη Χαρίτση, ακόμη και προς την Έφη Αχτσιόγλου στην οποία πρότεινε να αναλάβει όποια θέση επιθυμούσε, με στόχο για να πάει το κόμμα μπροστά».

Συνεχίζοντας, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να είπε ότι «ήταν έντιμος και απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα». Ειδικά για τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, ανέφερε ότι «ακόμη και μέσα στον Απρίλιο, μετά την εκδήλωση για τις ευρωεκλογές, του έστελνε μηνύματα για να συντονίσουν κοινές πρωτοβουλίες, όπως για τις γυναικοκτονίες αλλά εκείνος τηρούσε σιγή ιχθύος».

Ο Στέφανος Κασσελάκης αρνήθηκε να απαντήσει στο αίτημα του Παύλου Πολάκη και των «87» για νέες κάλπες, ενώ προειδοποίησε πως και μια πρόταση μομφής στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου θα «πληγώσει το κόμμα».

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Η συνεδρίαση ξεκίνησε λίγο πριν από τις 14:00 στα γραφεία της Κουμουνδούρου και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 16:00. Ο Παύλος Πολάκης παίρνοντας τον λόγο ζήτησε νέα προσφυγή στη βάση και εκ νέου εκλογή προέδρου, έναν χρόνο μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη. Αντίστοιχη θέση είχαν πάρει νωρίτερα τόσο η Όλγα Γεροβασίλη όσο και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε τελευταίος τον λόγο, αρνούμενος όμως να τοποθετηθεί σχετικά με την πρόταση για κάλπες. Αντίθετα μίλησε για το ενδεχόμενο πρότασης μομφής εναντίον του στην Κεντρική Επιτροπή λέγοντας πως «θα τραυματίσει το κόμμα». Τόνισε πως μια τέτοια κίνηση θα ρευστοποιούσε το κόμμα και θα πλήγωνε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα καλούσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να δεσμευτούν ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Στις 17:00 αναμένεται να ξεκινήσει η συνεδρίαση και της Επιτροπής Καταστατικού που καλείται να διαγράψει τον Χρήστο Σπίρτζη, εξέλιξη που αν επιβεβαιωθεί αναμένεται να πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ.