Φυγή προς τα εμπρός με γοργούς ρυθμούς ενόψει και της ΔΕΘ επιχειρεί η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας σταδιακά παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών όχι με απλές εξαγγελίες αλλά με χειροπιαστά μέτρα.

Ταυτόχρονα ολοκληρώνει έργα και προσπαθεί να μην αναλώνεται σε ανέξοδες και κενές αντιπαραθέσεις με την αντιπολίτευση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να καλεί τους υπουργούς του να παραμείνουν προσηλωμένοι στο έργο τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε χθες μέτρα που αφορούν στην παιδεία και με στοχευμένες κινήσεις δίνει μάχη με την ακρίβεια ενώ ταυτόχρονα έχει ζητήσει από το επιτελείο του να πάρει στα χέρια του πριν τις 7 Σεπτεμβρίου έναν φάκελο ο οποίος θα περιέχει μέτρα που θα είναι υλοποιήσιμα, ρεαλιστικά και ικανά να πείσουν τους πολίτες ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τον δρόμο της ανάπτυξης προς το όφελος όλων.

Απαριθμώντας όλα όσα έχουν γίνει συνεργάτες του πρωθυπουργού τόνιζαν ότι για παράδειγμα, η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με αριθμό ρεκόρ σε διορισμούς νέων εκπαιδευτικών. 10.000 διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων, που αντιστοιχούν στο σύνολο των διορισμών που έγιναν αθροιστικά τις δύο προηγούμενες σχολικές χρονιές.

Επίσης, ο πληθωρισμός υποχωρεί, ενώ για δεύτερο συνεχόμενο μήνα οι αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων έπεσαν κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο γεγονός που αποδεικνύει ότι οι κινήσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί αποδίδουν.

Στον τομέα της ασφάλειας, η φράση «νομιμότητα παντού» δεν είναι σύνθημα κενό περιεχομένου αλλά μια συνολική πολιτική που υλοποιείται προκειμένου οι πολίτες να νιώθουν ολοένα και πιο ασφαλείς.

Ολοκληρώνεται επίσης η κτηματογράφηση προκειμένου έως το τέλος του 2025 να έχει ενταχθεί όλη η χώρα στο λειτουργούν κτηματολόγιο.

Αυτοψία στη Θεσσαλία

πεντελη μητσοτακης

Μέχρι να φτάσει όμως στο Βελλίδειο όπου θα εκφωνήσει την καθιερωμένη ομιλία του των εγκαινίων της ΔΕΘ με οικονομικό, κοινωνικό και μεταρρυθμιστικό πρόσημο, ο πρωθυπουργός θα βρεθεί τη Δευτέρα στη Θεσσαλία όπου θα εγκαινιάσει Κέντρα Υγείας τα οποία επλήγησαν από τις περσινές θεομηνίες και τις καταστροφικές πλημμύρες θέλοντας έτσι να δείξει ότι τηρεί τις υποσχέσεις του αλλά και ότι το κράτος στέκεται έμπρακτα δίπλα στον πολίτη.

Με αφορμή μάλιστα τη μετάβασή του στην Θεσσαλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερωθεί για την πρόσφατη οικολογική καταστροφή που υπέστη ο Παγασητικός με τα εκατομμύρια νεκρά ψάρια τα οποία κατέκλυσαν τις ακτές του Βόλου προκαλώντας νέα ταλαιπωρία στους κατοίκους.

Όπως είπε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών «Προφανώς και θα δοθούν εξηγήσεις τι συνέβη στην πραγματικότητα. Προέχουν, προφανώς, όλες οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα και στη συνέχεια θα δοθούν και οι απαντήσεις από τους έχοντες τις σχετικές αρμοδιότητες».