Με τον ΣΥΡΙΖΑ να βγαίνει διχασμένος από τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και μετά την απομάκρυνσή του από την προεδρία της, ο Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε ότι αιφνιδιάστηκε από την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή και τόνισε ότι ο ίδιος έχει ανοίξει ξεκάθαρα θέμα πολιτικής της ηγεσίας του κόμματος.

«Η εισήγηση του προέδρου δημιούργησε ένα τεράστιο εσωτερικό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ. Επέλεξε να δημιουργήσει ένα εσωτερικό πρόβλημα, ενώ η κοινωνία έχει τεράστια προβλήματα. Το ερώτημα το δικό μου είναι: γιατί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, σε μία κοινοβουλευτική ομάδα που είχε μία πάρα πολύ καλή παρουσία;», είπε ο κ. Φάμελλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Με την κίνησή του αυτή, ο πρόεδρος αμφισβήτησε την ενότητα και τη συλλογικότητα… Για μένα πάνω από όλα είναι η ενότητα και η συλλογικότητα, εκεί στηρίζονται τα αριστερά κόμματα και γι’ αυτό υποχρεώθηκα να εκφράσω τη διαφωνία μου στην ΚΟ», υπογράμμισε.

«Δεν έχω μία ανάγνωση προσωπικών στάσεων. Δεν είμαι ούτε σύμμαχος ούτε αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη. Θέλω έναν μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ. Η στάση αυτή μας οδηγεί σε έναν μικρότερο ΣΥΡΙΖΑ με έναν αναίτιο διχασμό», τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Θεωρώ ότι η επιλογή του προέδρου ήταν λάθος», είπε και τόνισε ότι οδηγεί σε έναν συρρικνωμένο ΣΥΡΙΖΑ.

Για το ζήτημα, τέλος, του Παύλου Πολάκη και της Αθηνάς Λινού είπε ότι δεν μπορεί να έχει η δραστηριότητα της Αθηνάς Λινού συσχέτιση με τη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη, που τον έθεσε εκτός Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.