Να παραμείνει η έδρα του Επικρατείας στους απόδημους ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ Απόδημου Ελληνισμού και Κύπρου, επισημαίνοντας ότι «η παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου για προσωπικούς λόγους, τον οποίο ευχαριστούμε και τιμούμε για την προσφορά του, και η επιθυμία του να αντικατασταθεί από τον έτερο απόδημο Έλληνα του ψηφοδελτίου μας, δηλαδή τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, όχι μόνο αντανακλά τη βούληση των χιλιάδων ψηφοφόρων του κόμματος μας, και ιδιαίτερα των αποδήμων, αλλά συνιστά κορυφαία πράξη πολιτικού θάρρους και ενσυναίσθησης, της επιθυμίας της βάσης μας»

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ως απόδημοι Έλληνες και Ελληνίδες και μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.–Προοδευτική Συμμαχία στις οργανώσεις μελών εξωτερικού ζητούμε να συνεχιστεί η εκπροσώπηση του Απόδημου Ελληνισμού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου για προσωπικούς λόγους, τον οποίο ευχαριστούμε και τιμούμε για την προσφορά του, και η επιθυμία του να αντικατασταθεί από τον έτερο απόδημο Έλληνα του ψηφοδελτίου μας, δηλαδή τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, όχι μόνο αντανακλά τη βούληση των χιλιάδων ψηφοφόρων του κόμματος μας, και ιδιαίτερα των αποδήμων, αλλά συνιστά κορυφαία πράξη πολιτικού θάρρους και ενσυναίσθησης, της επιθυμίας της βάσης μας.

Αποτελεί μια πολιτική απόφαση που σέβεται το πνεύμα του νόμου και υποδηλώνει την στοχοπροσήλωση μας στο δικαίωμα του εκλέγεσθαι για τους απόδημους, το οποίο αρνήθηκε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. 

Ταυτόχρονα επιθυμούμε να δοθεί η ευκαιρία στον Πρόεδρο να αναλάβει πλήρως τα καθήκοντα που του αναλογούν ως ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. 

Για όλους αυτούς του λόγους καλούμε όλες και όλους τις επιλαχούσες και τους επιλαχόντες του ψηφοδελτίου Επικρατείας να σεβαστούν την επιθυμία μας και να παραιτηθούν με τη σειρά τους, ώστε να συνεχιστεί η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του Απόδημου Ελληνισμού και να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τη γνήσια εκπροσώπηση στη Βουλή μέσω του Προέδρου του.

Οργανώσεις Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Εξωτερικού:

1) Βελγίου

2) Βουλγαρίας

3) Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας (Γερμανία)

4) Έσσης (Γερμανία)

5) Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας

6) Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

7) Σκανδιναβίας και

8) Κύπρου»