Το φανταστικό νησί της… «Ψιμύθου» στο Αιγαίο έγινε trend στο Χ όταν έγινε αναφορά σε αυτό από έναν χρήστη των social media. Μάλιστα, το σχετικό hashtag για το μέρος αυτό, το οποίο δεν υπάρχει και είναι κατασκεύασμα του διαδικτύου, έγινε πρώτο στο ελληνικό Χ.

Όλα έγιναν από ένα ποστ που έλεγε: «Να βρεις ένα ψεύτικο όνομα για νησί, φσέικο λίγο, Ψύμυθο π.χ., και να λες ότι φέρος η φάση ήταν εκεί. Δεν έχεις πάει Ψύμιθο; Ε ρε φίλε, γα… Έγινε χαμός φέτος».

Τα μηνύματα για την Ψίμυθο έπεσαν βροχή, όμως η όλη υπόθεση πήρε και πολιτικές διαστάσεις.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Κυριακής, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε σε μία ανάρτηση στο Χ στην οποία κάποιος χρήστης της δημοφιλούς πλατφόρμας ανέφερε πως η «Ψίμυθος», έμεινε χωρίς γιατρό.

«Εάν δεν έκανα αυτή την ανάρτηση η μισή Ελλάδα θα είχε πιστέψει ότι … η “Ψίμυθος” είχε μείνει χωρίς γιατρό και ότι το ΕΣΥ καταρρέει….Κάπου στοπ», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αδωνι Γεωργιάδη:

«Σας έχω πει ότι τα τρολ της Αντιπολιτεύσεως επενδύουν σε μία ψευδή εικόνα κατάρρευσης του ΕΣΥ. Το ΕΣΥ έχει προβλήματα, πάντα είχε και πάντα θα έχει, αλλά τώρα είμαστε σε όλα τα επίπεδα καλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια. Όσοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό ξέρουν ότι η εξιδανικευμένη εικόνα των συστημάτων υγείας των άλλων χωρών δεν έχουν καμμία σχέση με την πραγματικότητα. Τα ίδια προβλήματα με εμάς έχουν και οι υπόλοιποι και εμείς είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση από πολλούς άλλους. Όμως αυτό που κάνουν σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο. Άρχισε μια ιστορία για έναν “τελευταίο αγροτικό γιατρό που με ανάρτηση του στο FB είπε ότι δεν αντέχει άλλο και φεύγει…” και να οι αναρτήσεις για το ότι “η Ψίμυθος έμεινε χωρίς γιατρό κλπ” και «αυτό είναι το ΕΣΥ του Άδωνι κλπ»….μόνον που όχι μόνον η είδηση της παραίτησης είναι ψευδής αλλά το ίδιο το “νησί΄” που υποτίθεται καταρρέει υγειονομικά απλά δεν υπάρχει! Δεν υπάρχει καθόλου είναι ένα φανταστικό νησί: https://documentonews.gr/article/psimythos-to-elliniko-nisi-toy-x-poy-trelainei-toys-episkeptes/amp/ ένας λογαριασμός στο τουιτερ γέννησε αυτό το ψεύτικο νησί και τώρα το φανταστικό νησί έμεινε και χωρίς γιατρό…και μήν πουν ότι το έκαναν για πλάκα, διότι μέχρι αύριο εάν δεν έκανα αυτή την ανάρτηση η μισή Ελλάδα θα είχε πιστέψει ότι… η “Ψίμυθος” είχε μείνει χωρίς γιατρό και ότι το ΕΣΥ καταρρέει….κάπου στοπ!».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά: Στον Άδωνις Γεωργιάδης σπάνια συναντάται με την αλήθεια κι όταν το κάνει οφείλουμε να του το αναγνωρίζουμε. Πράγματι λοιπόν η Ψίμυθος δεν υπάρχει.

Αν υπήρχε, σίγουρα θα είχε φροντίσει ο Υπουργός να έχει αγροτικό ιατρό.

Που ίσως τα Σαββατοκύριακα να έκανε διακοπές στη μαγευτική … Ψίθυμο, γιατί «ποτέ δεν είχαμε γιατρούς στο ΕΣΥ τις Κυριακές».