Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης θέλει αλλαγή του νόμου για το άσυλο, αλλά χωρίς να καταργηθεί.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» δηλώνει «Όλοι ευθυνόμαστε – και για χρόνια- που μετατρέψαμε την πόλη σε μπαρουταποθήκη. Καιρός είναι να πάρουμε δραστικά μέτρα».

Για τα πολιτικά κόμματα και τη συμμετοχή τους στην εγκατάσταση μεταναστών στη Νομική, ο υπουργός σχολιάζει «τα παιδία παίζει με τη φωτιά».

Όσον αφορά την οικονομική κατάσταση ο Κ. Σκανδαλίδης τάσσεται εναντίον της αναδιάρθρωσης του χρέους και τονίζει: «Θέλουμε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους, θέλουμε ολοκληρωμένο μηχανισμό στήριξης και απαντήσεις της Ευρώπης στις κερδοσκοπικές πιέσεις. Δεν επιδιώκουμε, ούτε συζητούμε συνολική αναδιάρθρωση του χρέους. Η Ελλάδα δεν συζητά όρους χρεοκοπίας». Υπογραμμίζει ότι υπάρχει γραμμή προστασίας για τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους και σημειώνει πως «οφείλουμε να εξαντλούμε κάθε περιθώριο ενίσχυσής τους, ωστόσο γνωρίζουμε πολύ καλά πως δεν αρκεί».

Ακόμα, τάσσεται υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου με τη θέσπιση μονοεδρικών περιφερειών αρκεί οι βουλευτές να εκλέγονται με σταυρό, να έχουν ουσιαστικό ρόλο για την ανάπτυξη της περιφέρειάς τους και να υπάρχουν αξιόπιστες εσωκομματικές διαδικασίες επιλογής των υποψηφίων, θεσμικά κατοχυρωμένες.