Στην εκκένωση του Νοσοκομείου Παίδων λόγω της ανεξέλεγκτης φωτιάς που καίει τη βορειοανατολική Αττική, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Στις 05:05 ξεκίνησε η εκκένωση του Παίδων Πεντέλης και ολοκληρώθηκε με άμεσες και συντονισμένες κινήσεις στις 05:58».

«19 παιδιά (περιπατητικά περιστατικά) και 8 συνοδοί με 3 άτομα προσωπικό μεταφέρθηκαν με πούλμαν του Δήμου Πεντέλης στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Επίσης, διεκομίσθηκαν με κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ, 5 παιδιά που νοσηλεύονταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας προς τις μονάδες των Νοσοκομείων Παίδων Αγ. Κυριακού και Παίδων Αγ. Σοφία.», συμπλήρωσε.

Επίσης, τόνισε πως «στο σημείο έσπευσαν η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου καθώς και η Διοικήτρια και Υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ», ενώ υπογράμμισε: «Η φωτιά έχει απομακρυνθεί και το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης είναι κτιριακά ασφαλές».

«Το ΚΥ Ραφήνας εκκενώθηκε στις 05:30, από όπου 4 άτομα προσωπικό μετακινήθηκαν με ίδια μέσα. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε εκκένωση της Μονάδας Προστασίας Παιδιού Πεντέλης (πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α.) από όπου μετακινήθηκαν 35 άτομα φιλοξενούμενοι και προσωπικό. Το Υπουργείο Υγείας παραμένει σε απόλυτη επιφυλακή και ακολουθεί τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας», κατέληξε ο υπουργός.