Πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσιεύμα με ρεπορτάζ και φωτογραφίες από το εξοχικό του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες, στο οποίο μετά από την πρόσφατη ανακαίνιση που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει προστεθεί και μία πισίνα.

Όμως, με βάση το προεδρικό διάταγμα ΦΕΚ 740/Δ/1971 και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας 2471/2016 απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά η κατασκευή πισίνα στις Σπέτσες, γιατί είναι κηρυγμένος παραδοσιακός οικισμός.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» η πισίνα κατασκευάστηκε μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα ο κ. Κασσελάκης πήρε άδεια για επισκευές και όχι για κατασκευή πισίνας.

Η απάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Για… δεξαμενή νερού κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης και προσθέτει: Για την «πισίνα» (βάθους 1,40 μέτρων) του σπιτιού μου στις Σπέτσες, τον Μάιο του 2023 ζήτησα από τους μηχανικούς μου να υποβάλουν όλα τα σχετικά έγγραφα, ώστε να εκδοθούν όλες οι άδειες εργασιών ανακαίνισης του σπιτιού.

Κατά τη διάρκεια τους, έγιναν παράλληλα και εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου (αυλής), στις οποίες αναδείχθηκε και καλλωπίστηκε παλαιότερη δεξαμενή νερού, η οποία υπήρχε για δεκαετίες στον ίδιο ακριβώς χώρο (όπως και πηγάδι). Χωρίς να γίνει ΚΑΜΙΑ ΕΚΣΚΑΦΗ.

Όταν τα βάζεις με το Πρώτο Θέμα, το «πληρωμένο πιστόλι» του κ. Μητσοτάκη που βρίσκεται σε ευθεία διασύνδεση με το…

Posted by Στέφανος Κασσελάκης – Stefanos Kasselakis on Saturday, August 3, 2024

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας σχολίασε και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η παρέμβαση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Όπως ήταν αναμενόμενο με την κυκλοφορία της εφημερίδας ξέσπασε πολιτική αντιπαράθεση. Για το θέμα έκανε δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης:

Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» αποκαλύπτει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ είχε εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατασκεύασε αυθαίρετη και παράνομη πισίνα στο σπίτι του στις Σπέτσες. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που αγνόησε τις διατάξεις του νόμου (τον οποίο είχε θεσπίσει η κυβέρνηση Τσίπρα) που απαγορεύει συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες.

Είναι ο πολιτικός αρχηγός που βγάζει κηρύγματα για τη Δημοκρατία μας και τους θεσμούς από τα σοκάκια της Μυκόνου, τη στιγμή που κάνει τα στραβά μάτια σε εκ νέου προγραφές δημοσιογράφων και δικαστών από το αγαπημένο στέλεχος του κόμματός του που φοβάται να διαγράψει.

Είναι ο πρόεδρος του κόμματος των αμετάκλητα καταδικασμένων από τη δικαιοσύνη που της επιτίθενται, όταν δεν τους αρέσουν οι αποφάσεις της. Με λίγα λόγια, όταν τα μεγάλα λόγια για το κράτος δικαίου βούλιαξαν στον βυθό μιας παράνομης πισίνας.

Μετά την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανήλθε:

Μερικές φορές είναι προτιμότερο να μην απαντάς καθόλου από το να γράφεις «αναδείχθηκε και καλλωπίστηκε παλαιότερη δεξαμενή νερού» για να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα.