Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, πριν από λίγο στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, κατηγορώντας ούτε λίγο ούτε πολύ το ΠΑΣΟΚ ότι «περνάει αυτά που θέλει χρησιμοποιώντας την τρόικα».

«Το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να μην φανεί ότι παίρνει σκληρές αποφάσεις που θα επιβαρύνουν τον λαό, τα ρίχνει στην τρόικα και αφήνει να φανεί ότι εκείνη είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή των μέτρων. Με άλλα λόγια περνάει αυτά που θέλει χρησιμοποιώντας την τρόικα», δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Για του λόγου το αληθές κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής δημοσίευμα της «Απογευματινής» του 1997 που δείχνει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό με πρωτοσέλιδο τίτλο: «σύνταξη στα 67» και το οποίο είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που φέρνετε προς ψήφιση τώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, από το βήμα της Βουλής, επέρριψε ευθύνες και στα δύο μεγάλα κόμματα για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, σημειώνοντας πως «από την περίοδο της μεταπολίτευσης και μετά τα δύο μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα φόρτωσαν την χώρα με χρέη».

Με ευθείες βολές προς τον Καραμανλή ανέφερε ότι «το έλλειμμα που είχε η Ελλάδα από την εποχή του Καποδίστρια και τους πολέμους που ακολούθησαν μέχρι το 1990 ήταν περίπου στα 130 δισ. Και αυτό το έλλειμμα διπλασιάστηκε στα 5,5 χρόνια πρωθυπουργίας του κ. Καραμανλή. Ο Καραμανλής όταν κατάλαβε τι θα ερχόταν, έφυγε».

Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, «υπάρχουν τρόποι να βρεθούν κεφάλαια όπως έγινε από την Ρωσία από την οποία μας έγινε πρόταση συνεργασίας, από την Κίνα που κάποιοι ήθελαν να τους πετάξουμε έξω» και πρόσθεσε «ακόμα και εγώ σας είχα φέρει τον Υπουργό Εξωτερικών χώρας της Μ. Ανατολής που έδινε 10 δισ. ευρώ με επιτόκιο 3,5% για 10 χρόνια και αδιαφορήσατε».