«Το μεγάλο στοίχημα σε αυτές τις διαδικασίες είναι η συμμετοχή των πολιτών, άρα το κάλεσμα είναι πλατύ, ευρύ, είναι για τους πολίτες που έχουν στην καρδιά και την ψυχή τους το ΠΑΣΟΚ, για μια ευρύτερη βάση», είπε ο Μιχάλης Κατρίνης, υποψήφιος για την προεδρία και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Εγώ μιλάω καθαρά για μεγάλη και πλατιά παράταξη, για μια παράταξη η οποία κερδίζει εκλογές και σε καμία των περιπτώσεων το ΠΑΣΟΚ δε νοείται ως συνιστώσα σε μια συγκυβέρνηση με τη ΝΔ. Αυτό υπερασπίζομαι, αυτό πρεσβεύω το λέω καθαρά. Το πρώτο, είναι η μεγάλη παράταξη που κερδίζει εκλογές και το δεύτερο είναι οι πολιτικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ για θέματα τα οποία αφορούν την καθημερινότητα», ανέφερε, μιλώντας στο MEGA.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρίνη, η μεγάλη και πλατιά παράταξη είναι «όταν συζητάς πάνω σε προγραμματικό πλαίσιο με μια κοινωνική βάση η οποία αναφέρεται στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς. (…) Το ΠΑΣΟΚ να πάρει την πρωτοβουλία να συζητήσει με τις όμορες προοδευτικές δυνάμεις και να εξαντλήσει κάθε περιθώριο να φτιάξει μια μεγάλη και πλατιά παράταξη, όχι για να γίνει ο Κατρίνης υπουργός, αλλά γιατί είναι κοινωνική απαίτηση από την κοινωνική αντιπολίτευση η οποία δεν έχει πολιτική έκφραση».

«Αυτό μπορεί να φαίνεται λίγο περίεργο και να ξενίζει, όμως 4 μήνες πριν, όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας, συνυπέγραψαν την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μια κορυφαία κοινοβουλευτική πρωτοβουλία που οδήγησε στην αποπομπή δύο υπουργών. Άρα η συνεννόηση, η συζήτηση και η συνεργασία αποδίδει πολιτικούς καρπούς», τονίζει.

«Έχουμε μια κυβέρνηση η οποία σε πάρα πολλά θέματα της καθημερινότητας, κάνει τον σχολιαστή. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σε ένα σκηνικό κυριαρχίας του κ. Μητσοτάκη ο οποίος δεν κάνει τίποτα και το μόνο που θα κάνει είναι να αναζητήσει εταίρο μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές», λέει ο ίδιος.

«Αυτό που εγώ υπερασπίζομαι και προτείνω δεν έχει καμία σχέση με μια διαδικασία όπου θα βρεθούν δύο αρχηγοί και θα δώσουν τα χέρια, θα κάνουν μια πολιτική συμφωνία, θα μοιράσουν ρόλους σε στελέχη και την επόμενη ημέρα, ως δια μαγείας, θα γεννηθεί κάτι μεγάλο και καινούργιο. Αυτό δεν αφορά τον κόσμο και δε γεννά καμία ελπίδα για τους πολίτες που σήμερα ζητούν μια εναλλακτική πολιτική δύναμη που θα είναι κυβερνητική και όχι κόμμα διαμαρτυρίας. Ο τρόπος με τον οποίο ο καθένας αντιλαμβάνεται την πορεία του ΠΑΣΟΚ έχει σχέση και με το κοινωνικό αίτημα που αυτήν την στιγμή είναι έντονο, να υπάρχει πολιτική αλλαγή με μια άλλη κυβέρνηση, αλλά και με το πώς ο καθένας οραματίζεται το ΠΑΣΟΚ ως μια δύναμη κυβερνητική που αλλάζει τη ζωή των πολιτών ή απλώς ως ένα κόμμα μικρομεσαίο που παλεύει για τη δεύτερη θέση».

«Το ΠΑΣΟΚ έχει μια ιστορική ευθύνη, την αγωνία των πολιτών να τη μετατρέψει σε πρωτοβουλία, σε σύνθεση, να διεκδικήσει και να κερδίσει τη διακυβέρνηση με αξιόπιστα και σοβαρά πρόσωπα και να προσπαθήσει και να αλλάξει τη ζωή των πολιτών προς το καλύτερο. Σε αυτό πρέπει να απαντήσει το ΠΑΣΟΚ. Θα είναι ολέθριο λάθος αν περιχαρακωθεί με όρους κομματικού πατριωτισμού».