Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, επισκέφτηκε τη Νάξο για να παρευρεθεί στον εορτασμό του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτη.

Η Κατερίνα Μονογυιού παρευρέθηκε στη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου στη Νάξο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλίνικου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Ρωγών κ. Φιλόθεου και Θεσπιών κ. Παύλου.

Στη συνέχεια, η Κατερίνα Μονογυιού πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρη Λιανό, όπου στο επίκεντρο της συζήτησης τους βρέθηκε η αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν από τη λειψυδρία. Ήδη υλοποιείται συγκεκριμένο σχέδιο με νέες μισθωμένες γεωτρήσεις και έχουν πραγματοποιηθεί γεωτρήσεις στο Μαρμαροπέραμα, στην Ποταμιά και στην Αριοβέσα για να καλυφθούν οι ανάγκες ύδρευσης και άρδευσης. Παράλληλα, το Δημοτικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει κατά πλειοψηφία την αναπροσαρμογή των τελών ύδρευσης προκειμένου να καλυφθεί η αύξηση του ενεργειακού κόστους καθώς και να περιορισθεί η υπερκατανάλωση.

Επίσης, η Κατερίνα Μονογυιού ενημερώθηκε για την πορεία του έργου του Φράγματος Τσικαλαρίου, το οποίο θα συνεχιστεί το φθινόπωρο καθώς εγκρίθηκε η επιπλέον χρηματοδότηση του από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και με θετική εισήγηση εστάλη στο Υπουργείο Υποδομών για τη συνέχιση του έργου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βουλευτής κ. Μονογυιού έχει πραγματοποιήσει μία σειρά ενεργειών από την πρώτη στιγμή με σκοπό την υλοποίηση του έργου του Φράγματος Τσικαλαρίου.

Τέλος, η Κατερίνα Μονογυιού ενημερώθηκε για τη σύμβαση επέκτασης του Νοσοκομείου, η οποία υπεγράφη και άμεσα θα εγκατασταθεί ο εργολάβος για την υλοποίηση του έργου καθώς και για τη βελτίωση της αγροτικής οδού από το αντλιοστάσιο στην περιοχή Λαμπαδά έως τις Κάπαρες και του δρόμου στα Καλαμούρια.