Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Επίσης θα τεθούν προς συζήτηση άλλα δυο νομοσχέδια του υπουργείου Οικονομικών, αυτό για τη ρύθμιση της αγοράς παιγνίων, καθώς και το σχέδιο νόμου που προβλέπει την κατάργηση των αδικαιολόγητων περιορισμών στην άσκηση και πρόσβαση επαγγελμάτων, με το οποίο θεσμοθετείται η Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας (κλειστά επαγγέλματα). Τέλος θα συζητηθεί και το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, που αφορά την Αρχή των Δημοσίων Συμβάσεων.

Αναλυτικά σήμερα:

Αλλαγές στα δρομολόγιά της σε τρένα και προαστιακό ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που κήρυξε για αύριο 26 και την Πέμπτη 27/1 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).

Στις 9 π.μ. στο ξενοδοχείο “Athens Imperial” (Αχιλλέως και Μ. Αλεξάνδρου, Πλατεία Καραϊσκάκη, Αθήνα) η πανελλαδική σύσκεψη των μελών των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων-μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στις 10 π.μ. συνεδριάζει στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του κόμματος, προκειμένου οι βουλευτές μέλη του να ενημερωθούν από τον υπουργό, Ανδρέα Λοβέρδο το νομοσχέδιο: «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις».

Στις 10 π.μ. συνεδριάζει ΚΤΕ Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής του ΠΑΣΟΚ με διευρυμένη σύνθεση, προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για το νομοσχέδιο «Διατήρηση της βιοποικιλότητας και άλλες διατάξεις».

Στις 11 π.μ. στα γραφεία του Συνασπισμού (Πλατεία Κουμουνδούρου) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί με τη διοικούσα επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ΤΕΕ .

 Στις 11:15 π.μ. στη Βουλή, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιώργο Προβόπουλο.

Στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή, το υπουργικό συμβούλιο.

Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει ο ΚΤΕ Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και ο ΚΤΕ Ελληνισμού της Διασποράς, σε κοινή συνεδρίαση

 Στη 1:30 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τη νέα διοίκηση του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας (ΕΣΥΝ).

 Στις 3 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνάντηση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, Μιχάλη Καρχιμάκη, με την πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων ΠΣΕ , Χριστίνα Σακελλαρίδη, τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγεών Βορείου Ελλάδας ΣΕΒΕ , Κυριάκο Λουφάκη και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, Αλκη Καλαμπόκη.

 

Στις 4 μ.μ. συνεδριάζει ο ΚΤΕ Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου οι βουλευτές-μέλη του να ενημερωθούν από τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρο Βούγια, για τον αεροπορικό τουρισμό.

Στις 5 μ.μ. συνεδριάζει ο ΚΤΕ Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με διευρυμένη σύνθεση, προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν από τον υπουργό, Γιάννη Ραγκούση, για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου.

 

Στις 7:30 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, η ετήσια δεξίωση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, προς τιμήν του διπλωματικού σώματος.