Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει βάλει στο μικροσκόπιο τις χρηματιστηριακές συναλλαγές του Α. Τσοχατζόπουλου και μελών της οικογένειάς του.

Για το θέμα διενεργεί μετρήσεις η Ιπποκράτους, η οποία βλέπει τους πολίτες να ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των προσώπων που θεωρούν ότι έχουν εμπλοκή σε σκάνδαλα. Ειδικά για ορισμένα πρόσωπα, στα φόκους γκρουπς που διεξάγονται τη φράση «να μπουν φυλακή» χρησιμοποιούν οι 9 στους 10.

Την ίδια ώρα μύδρους για τη λίστα των πολιτικών προσώπων που συνέταξε η Εξεταστική για «περαιτέρω διερεύνηση τυχόν πολιτικών και άλλων ευθυνών» εξαπέλυσαν οι θιγόμενοι πρώην υπουργοί, ενώ ιδιαίτερα αιχμηρός για τη ΝΔ ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης. Ο κ. Σημίτης έκανε λόγο για «πολιτικές σκοπιμότητες» και για «ανακριβή, ελλιπή ή και ψευδή στοιχεία», ενώ επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζοντας ότι με την τακτική που ακολούθησε «ανέδειξε ανάγλυφα τα αίτια της κακοδαιμονίας του τόπου, την ακραία αντιπαλότητα, καθώς και την αμφισβήτηση της εντιμότητας και του πατριωτισμού των αντιπάλων».

Εξίσου αιχμηροί ήταν και πρώην υπουργοί που περιλαμβάνονται στη λίστα. Οι Χρ. Βερελής, Α. Τσοχατζόπουλος, Γ. Παπαντωνίου και Ν. Χριστοδουλάκης έβαλλαν τόσο κατά της ΝΔ όσο και κατά του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώτος είπε ότι «ο κατάλογος συντάχθηκε με κριτήρια face control σε μια κυνική ατμόσφαιρα σκοπιμοτήτων», ο δεύτερος μίλησε για «επιλογή πολιτικής σκοπιμότητας», ο τρίτος για «θέατρο του παραλόγου», ενώ ο τέταρτος χαρακτήρισε την απόφαση της Εξεταστικής για το πρόσωπό του ως «κεραυνό εν αιθρία», όπως αναφέρει το ρεπορτάζ στο «Έθνος της Κυριακής»