Επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ότι ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου για τις εκδηλώσεις μνήμης από την θλιβερή επέτειο της εισβολής του Αττίλα. Πρόσθεσε ότι όταν θα βγει το επίσημο πρόγραμμα θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ του σήμερα καταργεί τον εαυτό του

Επιβεβαίωσε επίσης ότι δεν έγινε συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ομόλογό του πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Χρίστιαν Μίτσκοσκι ενώ στην κατηγορία του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διπλωματικό λήθαργο απάντησε: «Μιλάμε για το κόμμα που ζητούσε πριν από λίγες εβδομάδες την κύρωση των μνημονίων που απορρέουν από την Συμφωνία των Πρεσπών, μεταξύ των οποίων και αυτή που προβλέπει την ευρωπαϊκή ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας. Μιλάμε για το ίδιο κόμμα που έβγαλε ανακοίνωση ζητώντας από την κυβέρνηση να εμποδίσει την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων. Μιλάμε για παράνοια. Ο ΣΥΡΙΖΑ του σήμερα καταργεί τον εαυτό του. Οι ίδιοι άνθρωποι που έλεγαν τρέξτε πιο γρήγορα ψηφίστε τα πάντα τώρα λένε στην κυβέρνηση να τρέξει στην αντίθετη κατεύθυνση. Η απάντηση είναι ότι η κυβέρνηση ακολουθεί υπεύθυνη εξωτερική πολιτική και λέμε ότι η ευρωπαϊκό πορεία της Βόρειας Μακεδονίας περνάει από την Ελλάδα. Ας είμαστε και σε αυτά τα θέματα ενωμένοι σε αυτή τη χώρα».

«Δεν έχουμε καμία δουλειά στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πήρε αποστάσεις από την δήλωση που έκανε σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κώστας Κυρανάκης ο οποίος είχε πει ότι στη ΝΔ προτιμούν να εκλεγεί ξανά Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ούτε η κυβέρνηση ούτε η ΝΔ έχει κανέναν λόγο ή καμία δουλειά να εμπλέκεται στα εσωκομματικά ενός οποιουδήποτε άλλου κόμματος. Αυτό ισχύει για κάθε εσωκομματική διαδικασία δεν είναι δική μας υπόθεση και είναι μια απόφαση που θα λάβουν τα μέλη του ΠΑΣΟΚ και προφανώς έχουμε σεβασμό στην ετυμηγορία των ψηφοφόρων τους».

Επι των ημερών μας δεν θα ακούσετε το «αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες»

Ο Παύλος Μαρινάκης ρωτήθηκε και για την επίθεση που έχει εξαπολύσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης αναφορικά με την Attica Bank. «Νομίζω», είπε, «ότι ήταν καιρός να βγει από τον κ. Κασσελάκη ο Βαρουφάκης που κρύβει μέσα του. Μιλάει για μια συμφωνία που ακόμα δεν έχει κλείσει και δεν έχει ανακοινωθεί και μιλάει για κάτι που δεν έχει δει. Αυτό από μόνο του είναι άξιο αναφοράς. Η τελευταία φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολήθηκε με τις τράπεζες ήταν όταν έκλεισαν. Μια εποχή που φόρτωσαν 200 δισ. τον Έλληνα φορολογούμενο. Επειδή όμως θέλει να μιλήσουμε για την Attica Bank να θυμίσουμε ότι κάποτε ήταν ΣΥΡΙΖΑ bank. Ένα μεγάλο μέρος των ζημιών της τράπεζας Αττικής προέρχεται από τους δικούς τους χειρισμούς. Όταν βλέπουμε τον αρχηγό τους να βγάζει ανακοινώσεις για μια συμφωνία που δεν έχει ανακοινωθεί είμαστε υποχρεωμένοι να τα θυμίσουμε. Να μην ανησυχεί ο κ. Κασσελάκης εμείς δεν θέλουμε επί των ημερών μας να ακούσουμε εκφράσεις «αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες».

Διερωτήθηκε ποια είναι η αντιπρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. «Θέλουν να σκάσουν οι τράπεζες και να φορτωθούν και άλλα οι Έλληνες φορολογούμενοι;»