«Πρωταρχικός στόχος για την κυβέρνηση παραμένει η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών» τόνισε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε δε ότι για να ανανεωθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου στη ΝΔ πρέπει να περάσουν «3 χρόνια αδιάκοπης δουλειάς», υπογραμμίζοντας ότι «αυτό οι πολίτες δεν το διαβάζουν ως προς τις εσωτερικές διεργασίες, αλλά ως προς το αποτέλεσμα στη ζωή τους».

Όσον αφορά τα σχόλια της αντιπολίτευσης περί «ιδεολογικού ρήγματος εντός της Νέας Δημοκρατίας» και «αποδόμησης του Κυριάκου Μητσοτάκη», το μέλος της κυβέρνησης μίλησε για «αδυναμία ανάγνωσης της πολιτικής πραγματικότητας» εκ μέρους των υπολοίπων κομμάτων. Παράλληλα, αναφερόμενη στην κριτική που ασκείται από ψηφοφόρους της Ν.Δ. για ορισμένες κυβερνητικές επιλογές, όπως π.χ. για το νομοσχέδιο που αφορά των γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ή τους ελεύθερους επαγγελματίες, η υπουργός σημείωσε: «Σε απάντηση όλων αυτών των εδραιωμένων αντιλήψεων είναι να μπορούμε να θεραπεύουμε αυτά τα οποία δυσκολεύουν τον πολίτη καθημερινά. Παραδείγματος χάρη, σήμερα το μεσημέρι ανακοινώθηκαν ότι οι δικαιούχοι από το πρόγραμμα της αγροτικής εστίας. Σημαίνει ότι για πρώτη φορά αγρότες ασφαλισμένοι, όχι μόνο συνταξιούχοι, θα μπορέσουν να έχουν κοινωνικό τουρισμό. Βάλαμε για πρώτη φορά τον Έβρο, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει τίποτα ο άνθρωπος που έχει κληρωθεί και ανακοινωθεί, τα παιδιά τους να μπορούν να παίρνουν τα βιβλία τους δωρεάν για τη νέα χρονιά».

Για την υπόθεση Αυγενάκη, η υπουργός υπογράμμισε πως ο πρωθυπουργός αντιμετώπισε το θέμα άμεσα και με τον τρόπο που έπρεπε ενώ αναφορικά με το έργο που επιτελείται είπε πως: «Διπλασιάσαμε τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, με τους νέους διορισμούς προστίθενται 10.000 νέοι εκπαιδευτικοί από το νέο σχολικό έτος. Είναι καλό βήμα, επίσης, το ότι υπάρχει το ψηφιακό φροντιστήριο, όπως και τα ειδικά φροντιστήρια για τα παιδιά που δίνουν Πανελλαδικές. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός αύξησε το φοιτητικό επίδομα και πλέον έχεις διπλάσιο ποσό όταν συγκατοικείς. Λύνονται τα προβλήματα έτσι; Όχι, όμως είναι σημαντικό για να ενισχυθεί εκείνη τη στιγμή το διαθέσιμο εισόδημα μιας οικογένειας».