Σύσκεψη εργασίας με στόχο την ενημέρωση και την αξιολόγηση των τρεχουσών και μελλοντικών μέτρων που αφορούν την ασφάλεια και την ανάπτυξη του σιδηρόδρομου στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε υπό τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις μεταφορές, Βασίλη Οικονόμου, με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του ΟΣΕ, στο πλαίσιο της πρώτης επίσκεψής του στα γραφεία του Οργανισμού.

Ο υφυπουργός, συνοδευόμενος από τον γγ Μεταφορών, Ιωάννη Ξιφαρά, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους του ΟΣΕ και να ενημερωθεί από τον πρόεδρο του Οργανισμού, Γιάννο Γραμματίδη, τον διευθύνοντα σύμβουλο, Παναγιώτη Τερεζάκη, και τους διευθυντές του ΟΣΕ για ζητήματα που αφορούν τον σιδηρόδρομο. Ειδικότερα, στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι ενέργειες που έχουν γίνει για την ενίσχυση της ασφάλειας στους σιδηροδρόμους, όπως είναι η χρηματοδότηση με 25.000.000 ευρώ για τις ισόπεδες διαβάσεις κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και το αναπτυξιακό πρόγραμμα του Οργανισμού.

Ο κ. Οικονόμου, σε δήλωσή του, τονίζει: «Είμαστε αποφασισμένοι να υποστηρίξουμε και να αναδείξουμε τον σπουδαίο και πρωταγωνιστικό ρόλο του τρένου στη σύγχρονη Ελλάδα. Το τρένο θα είναι το ασφαλές και αξιόπιστο μεταφορικό μέσο που θα επιλέγει ο πολίτης για τη μεταφορά του. Το επόμενο διάστημα θα δώσουμε δείγματα γραφής όλοι μαζί, εργαζόμενοι, διοίκηση και υπουργείο, για να επιτύχουμε τους υψηλούς μας στόχους. Δεσμευόμαστε ότι το τρένο θα γίνει ένα αξιόπιστο μέσο μεταφοράς κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του πολίτη».