Τέσσερις είναι πλέον οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. «Θέτω όλες μου τις δυνάμεις ως υποψήφια για την ηγεσία, στην υπηρέτηση του στόχου αυτού Και καλώ τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας με την μαζική του συμμετοχή στην εκλογική μας διαδικασία, να σφραγίσει την επίτευξη του», τονίζει σε σημερινή δήλωσή της η Μιλένα Αποστολάκη, μπαίνοντας στην κούρσα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Οι εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα γίνουν στις 6 Οκτωβρίου και ο δεύτερος γύρος, εφόσον χρειαστεί, στις 13 Οκτωβρίου. 

Η δήλωση της Μιλένας Αποστολάκη, βουλευτή του Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών και τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, έχει ως εξής:

Στις 6 Οκτωβρίου η δημοκρατική παράταξη θα βρεθεί στις κάλπες, προκειμένου να εκλεγεί νέα ηγεσία.

Αυτή η επανεκκίνηση είναι αναγκαία, αλλά και ιστορικά κρίσιμη, καθώς η χώρα έχει επιτακτική ανάγκη από μια νέα αλλαγή.

Είναι χρέος απέναντι στον δημοκρατικό κόσμο που ασφυκτιά από τη δεξιά διακυβέρνηση, την δραματική αύξηση των ανισοτήτων, την αχαλίνωτη αισχροκέρδεια, την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, την επίθεση στο κράτος δικαίου και την αδιαφάνεια.

Μιλένα Αποστολάκη

Αυτό το μοντέλο διακυβέρνησης και αυτή η πολιτική πρέπει και μπορούν να ηττηθούν.

Στην πορεία προς τη νίκη απέναντι στη ΝΔ, χρειαζόμαστε ένα αναβαπτισμένο κόμμα με συλλογική λειτουργία, καθαρό πολιτικό μήνυμα, μαχητική και υπεύθυνη αντιπολίτευση στη Βουλή που είναι το κέντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, επαφή με τους φορείς, τα συνδικάτα και τα κινήματα και άνοιγμα στους πολίτες του κατακερματισμένου προοδευτικού χώρου, ώστε να γεννηθεί ξανά ελπίδα και προσδοκία.

Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή.

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει ξανά ο προοδευτικός πλειοψηφικός φορέας της και αυτός οφείλει να είναι ο στόχος μας. Αυτός θα είναι ο δικός μου στόχος, όπως επεσήμανα στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και γι αυτόν θα αγωνιστώ.

Θέτω όλες μου τις δυνάμεις ως υποψήφια για την ηγεσία, στην υπηρέτηση του στόχου αυτού kαι καλώ τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας με την μαζική του συμμετοχή στην εκλογική μας διαδικασία, να σφραγίσει την επίτευξη του.

Στην αφετηρία και Ανδρουλάκης, Δούκας και Γερουλάνος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Νίκος Ανδρουλάκης - Χάρης Δούκας - Παύλος Γερουλάνος

Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ αποδέχθηκαν χθες την εισήγηση που έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τον Χάρη Δούκα και τον Παύλο Γερουλάνο να σηκώνουν άμεσα το γάντι, θέτοντας υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Ανδρουλάκης κινήθηκε σε υψηλούς τόνου μιλώντας για «εμμονή, παρασκηνιακές συμφωνίες και πασαρέλα υποψηφίων» και είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να σύρεται σε παρατεταμένη εσωστρέφεια, υπογραμμίζοντας ότι είναι ευθύνη του να την κλείσει το συντομότερο δυνατό».

«Δεν θα επιτρέψω να γίνει το ΠΑΣΟΚ συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ» είπε με εμφατικό τρόπο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και απέρριψε «τα σενάρια που κυκλοφορούν εσχάτως για ρευστοποίηση του ΠΑΣΟΚ και την ενοποίησή του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ψηλά τον πήχη των προσδοκιών έθεσε στην ομιλία του ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας. «Να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ, την ψυχή της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης των αλλαγών και των αξιών, που στις επόμενες εκλογές θα κυβερνήσει» είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Το ΠΑΣΟΚ έδωσε τη μάχη του, όμως δεν έπεισε τους πολίτες ότι μπορεί να είναι η λύση. Η 3η θέση στο πολιτικό σύστημα, δεν μας καθιστά δύναμη ανατροπής, ούτε μας βάζει σε τροχιά διακυβέρνησης. Ούτε ο Μητσοτάκης θα φύγει έχοντας απέναντι του κόμματα του 13% και του 15%».

Με το «τρίπτυχο ευθύνης»: Σχέδιο για την κοινωνία, κόμμα που ακούει την κοινωνία, ενότητα με προοπτική, ο Παύλος Γερουλάνος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.

«Έτσι λοιπόν, θέλω να ανακοινώσω σήμερα, επίσης συντεταγμένακαι ενώπιον του κεντρικού οργάνου του Κινήματος, ότι θα είναι τιμή μου να διεκδικήσω την ψήφο των μελών και των φίλων μας, για να λάβω την εντολή να ηγηθώ του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος» είπε χαρακτηριστικά.