Ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», μιλά για την ιστορία των γονιών του που έφτασαν μετανάστες στη Νέα Υόρκη από τον Πλάτανο Αιτωλοακαρνανίας, την προσωπική του διαδρομή και τους βασικούς στόχους της θητείας του στην Αθήνα.

Πρώτον, να στηριχθεί η Ελλάδα μας, δεύτερον, να έρθουν αμερικανικά πανεπιστήμια και, τρίτον, να ξεπεράσουν οι απευθείας πτήσεις τις 100 την εβδομάδα. Με άλλα λόγια, Ελλάδα και ΗΠΑ να έρθουν πιο κοντά, με κάθε δυνατό τρόπο.

Η συζήτησή του Τζορτζ Τσούνη με τον Δημήτρη Δανίκα ξεκινά από την απώλεια των περιττών κιλών που είχε, τη σύζυγό του -που γνώρισε σε ένα dinner party, είναι μαζί 21 χρόνια και έχουν τρία παιδιά- και ολοκληρώνεται με τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Το ενδιαφέρον για την πολιτική προκύπτει από το ενδιαφέρον του για την Ελλάδα, αποκαλύπτει και περιγράφει τη σχέση του με τον Τζο Μπάιντεν, τη δουλειά στο ελληνικό λόμπι και τη σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών.

Αμερικανικές εταιρείες έρχονται και κάνουν επενδύσεις, αμερικανοί φοιτητές έρχονται στην Ελλάδα και ελληνόπουλα σπουδάζουν στην Αμερική. Και πλέον όλα αυτά θα μπορούν να γίνονται στην Αθήνα, επισημαίνει!

Ο κ. Τσούνης κάλεσε τον δημοσιογράφο να τον αποκαλεί «Γιώργο» και δήλωσε περήφανος που είναι Έλληνας: «Τώρα είμαι ο πρέσβης της Αμερικής, ξέρω τη δουλειά μου. Όμως είμαι Αμερικανός ελληνικής καταγωγής. Θα πρέπει όλοι να είμαστε υπερήφανοι για την κληρονομιά μας. Και εγώ είμαι περήφανος 100%. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ο Γιώργος είναι Ελληνάρας. Θα τελειώσω τη δουλειά σε επτά μήνες«.