Οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» γνώριζαν εδώ και λίγες ημέρες ότι ο Μανώλης Χριστοδουλάκης θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Το νούμερο «2» του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κόμματος πιστεύει ότι δεν ήρθε η ώρα του να κατέβει στην αρένα της προεδρίας ,πρώτον γιατί είναι αρκετά νέος ακόμη, και δεύτερον δεν έχει χτίσει όσο θα ήθελε την οργανωτική του βάση ανά την επικράτεια.

Οι συζητήσεις με τον Δήμαρχο της Αθήνας είχαν ξεκινήσει εδώ και καιρό και η απόφαση ελήφθη στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Με αυτή τη «συμμαχία» ο Χάρης Δούκας καταφέρνει να έχει υπέρ του ένα σημαντικό στελεχιακό δυναμικό που πρόσκειται στον πρώην γραμματέα του κόμματος μπαίνοντας έτσι δυνατά στη μάχη για την προεδρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης σε ενδεχόμενη εκλογή του Δούκα στο θώκο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος θα παραμείνει και δήμαρχος Αθηναίων, θα είναι αυτός που θα αντιμετωπίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή, δηλαδή ο επόμενος πρόεδρος της Κ.Ο του κόμματος.

Οι προθέσεις του Χάρη Δούκα σχετικά με το αν θα συνεχίσει να είναι δήμαρχος Αθηναίων ή αν θα αποχωρήσει σε περίπτωση διεκδίκησης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, τέθηκε εκτός ημερησίας διάταξης στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Όταν έφτασε η στιγμή να τοποθετηθεί ο κ. Δούκας σε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν, αρκέστηκε στο τέλος να πει πάνω σε αυτό: «Είμαι εδώ, δουλεύω και θα είμαι δήμαρχος, θα παραμείνω δήμαρχος με οποιαδήποτε εξέλιξη και θέλω εδώ να συζητάμε όπως συζητάμε και να αφήσουμε τα πολιτικά, να μην πολιτικοποιούμε τα θέματα, για να μπορούμε να έχουμε και αποτέλεσμα».

«Απέναντι» του θα βρεθεί ο Παύλος Γερουλάνος ο οποίος σήμερα άσκησε κριτική μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομή λέγοντας: «είναι ένα πολύ απαιτητικό μαγαζί ο Δήμος της Αθήνας», εννοώντας ότι δε μπορεί να είσαι ταυτόχρονα και δήμαρχος και πρόεδρος κόμματος. «Η Αθήνα είναι ένα πάρα πολύ απαιτητικό μαγαζί και δεν έχει καμία σχέση με δήμους άλλων χωρών. Δεν έχει σχέση με θεσμούς της Δυτικής Ευρώπης ούτε σε επίπεδο εξουσιών αλλά ούτε σε επίπεδο υποδομών από εκεί και πέρα το αν μπορεί κάποιος να εξυπηρετήσει και αυτό και την προεδρία του κόμματος νομίζω ότι αυτό πρέπει να το κρίνουν οι ψηφοφόροι»,

Ο Βουλευτής της Ά’ Αθήνας θα καταθέσει και αυτός την υποψηφιότητά του στην Κεντρική Επιτροπή που θα γίνει στο Κάραβελ την Κυριακή και ετοιμάζει πυρετωδώς το στρατηγείο του στο κέντρο των Αθηνών.