«Έχω επιλέξει να μιλάω για το ΠΑΣΟΚ και τις ανάγκες του, για τον κόσμο του και τις αγωνίες του», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης βουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, επισημαίνοντας ότι δεν θα μπει στη διαδικασία εσωτερικής αντιπαράθεσης, ρίχνοντας νερό στον μύλο της εσωστρέφειας, αλλά ότι θα συνεχίσει να κρατάει μια διαφορετική στάση. «Η αγωνία των πολιτών σήμερα είναι να είμαστε σοβαροί, συγκροτημένοι. Πρώτα η Ελλάδα και οι Έλληνες, μετά το ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια οι φιλοδοξίες του καθενός από εμάς».

«Αντίπαλός μας είναι οι πολιτικές του κυρίου Μητσοτάκη και τα αποτελέσματά της, οι ανισότητες που έχουν δημιουργηθεί και οι μεγάλες δυσκολίες που περνάει σήμερα ο Έλληνας πολίτης. Σε αυτή ακριβώς την κατεύθυνση σκοπεύω να κινηθώ και όλο το επόμενο χρονικό διάστημα», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας την ανάγκη άπαντες να σεβαστούν και να υπερασπιστούν την ιστορική παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ.

Με φόντο την ανησυχία των μελών και φίλων της παράταξης σχετικά με το ποιον δρόμο θα επιλέξει, τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της προστασίας και της περαιτέρω ενίσχυσης του χώρου και όχι της δημιουργίας γεφυρών με άλλα πολιτικά κόμματα. «Θέλουμε γέφυρες ή να δυναμώσει το ΠΑΣΟΚ; Θέλουμε ενδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ ή διάλυση του ΠΑΣΟΚ; Εγώ είμαι στην δεύτερη άποψη, αυτή της ενδυνάμωσής του και αυτήν θα υπηρετήσω. Το ΠΑΣΟΚ να είναι ο κορμός της δημοκρατικής παράταξης», σχολίασε.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι την Κυριακή, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, θα καταθέσει οδικό χάρτη για τη διεύρυνση της παράταξης. «Εγώ δεν πιστεύω στα μικρά και κλειστοφοβικά κόμματα, αλλά σε ένα πολύ μεγάλο κόμμα, το οποίο είναι κόμμα – παράταξη. Και πιστεύω ότι αυτό που διακυβεύεται και την Κυριακή αλλά και όλο το επόμενο χρονικό διάστημα, είναι ο οδικός χάρτης ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς με συγκεκριμένα βήματα». Κατέληξε δε, λέγοντας πως παρότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν ανταπεξήλθε στις προσδοκίες του κόμματος, «μπροστά μας έχουμε τον χρόνο αλλά και την υποχρέωση να προχωρήσουμε σε όλες εκείνες τις απαραίτητες αλλαγές που θα διαμορφώσουν εξωστρεφείς συνθήκες για την παράταξη».