Για τους αυξημένους λογαριασμούς του ρεύματος ειδικά στα πράσινα τιμολόγια ρωτήθηκε από το newsbeast.gr ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Όπως είπε, είμαστε σε επίπεδα προ κρίσης παρά το γεγονός ότι παρουσιάζονται κάποιες αυξομειώσεις. Ως προς την χονδρεμπορική παρατηρήθηκε μια αύξηση για τρεις λόγους: πρώτον ότι είναι αυξημένη κατά 45% η ζήτηση στην ηλεκτρική ενέργεια η οποία θα συνεχιστεί έχοντας λίγο παραπάνω τιμές χονδρικής το καλοκαίρι αλλά υπάρχει η εκτίμηση ότι θα υποχωρήσει από το φθινόπωρο. Επίσης, την αυξημένη τιμή του φυσικού αερίου και στην χώρα μας και πανευρωπαϊκά και μια μικρότερη χρήση των ΑΕΠ.

«Παρατηρούμε τις αλλαγές στην τιμή της χονδρεμπορικής οι οποίες όμως φαίνεται ότι δεν οδηγούν σε τιμές μεγαλύτερες από το Δεκέμβριο και αν φτάσουμε σε σημεία μεγάλων αυξήσεων στο ρεύμα για τους καταναλωτές που δεν είμαστε εκεί, θα επέμβουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν θα επανέλθει η επιδότηση των τιμολογίων τους επόμενους μήνες είπε: «Είναι προφανές ότι αν χρειαστεί κάποια στήριξη δεν θα κλείσουμε τα μάτια. Δεν φαίνεται όμως ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Θα παρατηρούνται αυξημένα επίπεδα τιμών στην χονδρική τιμή η οποία θα κρατήσει τους καλοκαιρινούς μήνες και θα επιτρέψει στις προ καλοκαιριού τιμές το φθινόπωρο. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια».

Τι είπε για τα «μαύρα ταμεία»

Ερωτηθείς για τα περί «μαύρων ταμείων» επί Τσίπρα από τον νυν Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Κάθε σοβαρή διατύπωση και καταγγελία για να έχει αξιοπιστία πρέπει να διατυπώνεται στις αρμόδιες αρχές. Πολιτική από τα social media με διάφορες αιτιάσεις δεν έχει αποτέλεσμα. Δεν μπορούμε από το βήμα του εκπροσώπου της κυβέρνησης να μπούμε σε τέτοια διαδικασία. Ο κ. Κασσελάκης αυτά που λέει είναι σοβαρά και πρέπει να πάει εκεί που ορίζει ο νόμος».

Πρόσθεσε ότι ούτε θα μπει στην διαδικασία σχολιασμού για όσα λέγονται στο κόμμα του στο πλαίσιο των εσωκομματικών διενέξεων.

«Δεν μπορούμε όμως να προσπεράσουμε ότι με τον πιο κυνικό τρόπο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι δεν έχει πρόγραμμα και γι αυτό δεν δέχθηκε να έρθει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής να συζητήσουμε το πρόγραμμά του».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για τις δηλώσεις του Ευάγγελου Αποστολάκη ο οποίος είπε ότι δεν ξέρει κανένα κόμμα που να μην παίρνει μαύρα. «Σοβαρές καταγγελίες όταν έχουν βάση γίνονται με τον τρόπο που ορίζει ο νόμος. Προσπαθώ πάντα να απαντήσω με τεκμηρίωση. Αυτές οι καταγγελίες είναι δουλειά άλλων εξουσιών και όχι της εκτελεστικής, δηλαδή της κυβέρνησης. Αν υπάρχει κάτι να διατυπωθεί εκεί που προβλέπει ο νόμος».