Ένας στους δύο διοικητές σε δημόσιες δομές υγείας δεν πέρασε τις εξετάσεις για την επαναπρόσληψή του στην ίδια ή παραπλήσια θέση μέσω του νέου συστήματος αξιολόγησης, που ισχύει από τον Νοέμβριο του 2023, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Οι εξετάσεις, που αποτελούν πλέον αναγκαία προϋπόθεση για την πρόσληψη στις θέσεις των διοικητών και υποδιοικητών των ΥΠΕ και των δημόσιων νοσοκομείων, πραγματοποιήθηκαν μέσω ΑΣΕΠ (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού) γραπτά και ηλεκτρονικά στο τέλος Μαρτίου και δεν σχετίζονταν με τεστ γνώσεων.

Πρόκειται για δοκιμασίες αξιολόγησης που αφορούν τον παραγωγικό και επαγωγικό συλλογισμό και τη διαχείριση εργασιακών σεναρίων, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα εξετάσεων για ανάλογες θέσεις.

Πολλοί από τους ήδη υπηρετούντες σ’ αυτές τις θέσεις κατέθεσαν εκ νέου αίτηση, ωστόσο μόνο το 55% εξ αυτών κατάφερε να περάσει τις εξετάσεις.

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν κόπηκαν σε εξετάσεις, αλλά σε ένα τεστ

Στη διευκρίνιση ότι οι διοικητές του ΕΣΥ δεν απέτυχαν σε εξετάσεις, αλλά δεν πήγαν καλά σε ένα τεστ, προέβη το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, ερωτηθείς για το ότι οι μισοί διοικητές «κόπηκαν» στις εξετάσεις, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως «δεν απέτυχαν στις εξετάσεις, όπως λανθασμένα αναφέρεται. Απέτυχαν στο τεστ. Το τεστ δεν είναι μια εξέταση. Το τεστ είναι ένα τεστ αξιολόγησης, με το οποίο γίνεται ένα πρώτο “σκανάρισμα”. Δεν υπάρχει βάση. Οι διοικητές που δεν έγραψαν καλά στο τεστ δεν περνούν στους 15 πρώτους».

«Προσωπικά, δεν θεωρώ πως ένας διοικητής που δεν πέτυχε στο τεστ είναι άχρηστος», συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης. «Οι διοικητές των νοσοκομείων του ΕΣΥ δουλεύουν καλά. Ο νόμος πρέπει να προάγει τη διοικητική διαφάνεια. Έχουμε αρκετά καλούς διοικητές. Ο νόμος εφαρμόζεται, αλλά ο νόμος θα κριθεί από την επάρκεια των διοικητών των νοσοκομείων. Θα ήταν ευχής έργον αν η διαδικασία γινόταν πιο γρήγορα. Η διαδικασία ξεκίνησε τον Ιανουάριο και θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο στην καλύτερη περίπτωση. Θα προτιμούσα η διαδικασία να είναι πιο σύντομη. Σε κάθε περίπτωση, τον νόμο θα τον σεβαστώ και θα τον εφαρμόσω».