Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μίλησε, μεταξύ άλλων, για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας στην οποία (καθ΄ ομολογίαν) εμπλέκεται ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, για την πρόταση του Νίκου Παππά σχετικά με την ύπαρξη κοινού ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές αλλά και για τη Νέα Αριστερά.

«Συμπάσχω με τη γυναίκα και αισθάνομαι ντροπή, που αυτό είναι κάτι που έχει συνηθίσει η κοινωνία μας. Πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε διαφορετική απονομή δικαιοσύνης για τους επώνυμους και τους ανώνυμους. Χαίρομαι για την παρέμβαση του Αρείου Πάγου», είπε αρχικά ο κ. Κασσελάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την υπόθεση ξυλοδαρμού της συζύγου του Απόστολου Λύτρα από τον ίδιο τον ποινικολόγο.

Σχετικά με την πρόταση του Νίκου Παππά για την ύπαρξη κοινού ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, αφού πρώτα στηθούν κάλπες για την ανάδειξη του επικεφαλής του ψηφοδελτίου, υποστήριξε ότι «επειδή πάντα απαντώ ξεκάθαρα, σας λέω μονολεκτικά ότι αν η κοινωνία θελήσει να είναι αυτό το νέο κυβερνών σχήμα της χώρας μας, θα θέσω υποψηφιότητα να τεθώ επικεφαλής. Θα είμαι υποψήφιος ακόμα και αν είναι υποψήφιος ο Αλέξης Τσίπρας σε συνεργασία με άλλα κόμματα».

Στη συνέχεια αποκάλεσε για ακόμη μία φορά το κόμμα της Νέας Αριστεράς «μόρφωμα», λέγοντας πως προκάλεσε μία διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ιδεολογικό διακύβευμα. Παράλληλα, συμφώνησε πως είναι πιο εύκολο για τον ίδιο να συνεργαστεί με την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, παρά με τη Νέα Αριστερά, η οποία δεν εξέλεξε ευρωβουλευτή και κατά συνέπεια δεν έχει απήχηση στην κοινωνία.