Η διερεύνηση του σκανδάλου της Siemens δεν τερματίζεται με την απόφαση της εξεταστικής επιτροπής, αλλά αντιθέτως συνεχίζεται και κλιμακώνεται, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σήφης Βαλυράκης.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της εξεταστικής εκφράζει τη δυσφορία του για την παρουσίαση και την αντιμετώπιση της έκβασης της επιτροπής από τα μέσα ενημέρωσης.

«Είναι απορίας άξιον και προσκρούει στην κοινή λογική, να σχολιάζεται από τα ΜΜΕ και να επιχειρείται η απαξίωση ενός πορίσματος προτού καν αυτό δημοσιοποιηθεί», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βαλυράκης υποστηρίζει ότι η επιτροπή ανέδειξε οργανωμένο σχέδιο ροής μαύρου χρήματος από το γερμανικό κολοσσό, που είχε ως αποτέλεσμα τη ζημία του Ελληνικού Δημοσίου και τονίζει ότι οι βουλευτές της εξεταστικής «υπακούοντας στη συνείδησή τους εξέφρασαν ο καθένας την προσωπική του θέση για τα προς έλεγχο πρόσωπα και ζήτησαν την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της παραγραφής τονίζει ότι δεν είναι αντικείμενο της εξεταστικής επιτροπής, «πολλώ δε μάλλον όταν αυτή σχετίζεται με οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα και ροή άνομου χρήματος».
Τέλος, ο κ. Βαλυράκης επανέρχεται στην κόντρα με δικαστικούς λειτουργούς, υπογραμμίζοντας ότι όχι μόνο ζητήθηκε το άνοιγμα λογαριασμών πολιτικών προσώπων, αλλά και λεπτομερειακός έλεγχος των πραγματικών μεταβολών στα «πόθεν έσχες».