Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση της νέας σύνθεσης της κυβέρνησης από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. Όπως αναφέρουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, η ανακοίνωση της νέας σύνθεσης της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί στις 11:30, μετά και την αναβολή του προγραμματισμένου για σήμερα υπουργικού συμβουλίου.

Εντός της ημέρας αναμένεται η ορκωμοσία των νέων υπουργών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τηλέφωνα σε όσους μένουν εκτός κυβέρνησης ξεκίνησαν λίγο μετά τις 09:00 το πρωί και ακολούθησαν τα τηλεφωνήματα σε όσους μπαίνουν στο νέο σχήμα ή μετακινούνται.

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αναφέρουν ότι:

Η Νίκη Κεραμέως μετακινείται στο υπουργείο Εργασίας με υφυπουργό τον Κώστα Καραγκούνη

Υπουργός Εσωτερικών γίνεται ο Θοδωρής Λιβάνιος με υφυπουργό τον Βασίλη Σπανάκη.

Ο Κώστας Τσιάρας αναλαμβάνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στη θέση του Λευτέρη Αυγενάκη και ο Κώστας Γκιουλέκας αναλαμβάνει το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος επιστρέφει και αναλαμβάνει το υπουργείο Ανάπτυξης στη θέση του Κώστα Σκρέκα.

Ο Κωστής Χατζηδάκης όπως και ο Γιώργος Γεραπετρίτης μένουν στις θέσεις τους ενώ ο Γιώργος Μυλωνάκης τοποθετείται υφυπουργός στον πρωθυπουργό.

Υπουργός Μετανάστευσης αναλαμβάνει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στη θέση του Δημήτρη Καιρίδη.

Ο Νίκος Δένδιας επίσης παραμένει στο υπουργείο Άμυνας και ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Υγείας.

Μένουν στις θέσεις τους επίσης ο υπουργός Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης, ο Χρήστος Σταϊκούρας στο υπουργείο Μεταφορών και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης. Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο Χρήστος Κέλλας.