Τα πράγματα δεν είναι «ούτε καταστροφικά, ούτε τόσο μαύρα» ανέφερε ο βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, αποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ συνέχισε: «Ούτε από την άλλη είναι βέβαια όσο ευχάριστα θα θέλαμε ή επιδιώκουμε να είναι στο μέλλον».

Παράλληλα μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, σημείωσε πως «Από κει και πέρα, ναι, είμαστε περήφανοι για το γεγονός ότι καταφέραμε παρά τις αντιξοότητες, παρά το ότι είχαμε πραγματικό πολιτικό χρόνο, μόλις τρεις μήνες μετά από το συνέδριο του Φεβρουαρίου, όπου αμφισβητήθηκε ο πρόεδρος, όπου βρισκόμασταν σε μια περιδίνηση, τα ποσοστά που μας δίνανε ήταν μονοψήφια, είχαμε την τρίτη θέση σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, καταφέραμε όμως και κρατηθήκαμε στα πόδια μας. Είμαστε η δεύτερη πολιτική δύναμη. Το έφεραν έτσι οι συγκυρίες και μειώθηκε η διαφορά με το πρώτο κόμμα. Οπότε θεωρώ ότι έχουμε μια βάση πάνω στην οποία μπορούμε και πρέπει να χτίσουμε το μέλλον της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι ο κόσμος είναι θυμωμένος και απαξιώνει την πολιτική διαδικασία. Και νομίζω θυμωμένος γενικότερα με την πολιτική ζωή και με τα πολιτικά κόμματα».

«Απονομιμοποιημένο το μόρφωμα της Νέας Αριστεράς»

Ο Πέτρος Παππάς αναφέρθηκε και στις φωνές που ακούγονται και ζητούν συνεργασία τόσο με το ΠΑΣΟΚ όσο και με τη Νέα Αριστερά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να ακούμε εξοργιστικές και παράλογες προτάσεις, όπως το να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ για παράδειγμα με την ομάδα, την κοινοβουλευτική της Νέας Αριστεράς. Αυτά είναι τώρα πράγματα παράλογα και εξοργιστικά. Δηλαδή τον άνθρωπο που έκλεψε όλα τα ασημικά από το σπίτι να τον ξαναβάλεις στο σπίτι σου; Και δεν μιλάω φυσικά για τους ψηφοφόρους της Νέας Αριστεράς (…)».

Αναφερόμενος στις διασπάσεις που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως: «Αυτό το οποίο έγινε από την αριστερά πλήγωσε πάρα πολύ το σώμα της Αριστεράς. Στην τελική ο κόσμος τους έβαλε και τους έθεσε στο περιθώριο της πολιτικής ζωής, εκεί όπου δηλαδή ανήκουν τα εγχειρήματα αυτά της αποστασίας, πάντα ιστορικά».

«Σαφέστατα, αυτό που λέμε είναι δώστε τις έδρες τώρα πίσω. Δεν είναι έδρες δικές σας και σας το έδειξε ο κόσμος στις εκλογές. Είναι πλήρως απονομιμοποιημένο το μόρφωμα της Νέας Αριστεράς. Αυτή τη στιγμή στη Βουλή είναι υποκλαπείσες από τον ΣΥΡΙΖΑ οι έδρες αυτές. Κατέβηκαν με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παραμένει δεύτερη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα και το ποσοστό το οποίο εισέπραξαν νομίζω είναι πλήρως αναντίστοιχο με τις έδρες τις οποίες κατέχουν αυτή τη στιγμή στη Βουλή, υπονομεύοντας την πορεία της Αριστεράς και υπονομεύοντας την ίδια την Κεντροαριστερά και στην πραγματικότητα πληγώνοντας τον προοδευτικό κόσμο στη χώρα».

«Δεν έχει λογική να τεθεί επικεφαλής της κεντροαριστεράς ο Αλέξης Τσίπρας»

Ο Πέτρος Παππάς, απέρριψε ακόμα τις σκέψεις που θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα ηγέτη ενός ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο «δεν έχει λογική ούτε χρονικά, ούτε πολιτικά».
Συγκεκριμένα τόνισε: «Νομίζω ότι είναι εύλογη η αγωνία και του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος πρωθυπουργός της Αριστεράς στην Ελλάδα και όλων των ανθρώπων οι οποίοι νοιάζονται για την κεντροαριστερά στη χώρα, να προχωρήσει αυτό και προφανώς ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι αρωγός όλης της προσπάθειας αυτής, η οποία γίνεται και ρόλο έχει και θέση έχει στο να ενισχύσει αυτό το εγχείρημα. Και πολύ θετικά είναι όλα αυτά τα βήματα τα οποία γίνονται με το Ινστιτούτο, με τον διάλογο, ο οποίος πρέπει να γίνει για μία Ευρώπη η οποία είναι ενοποιημένη (…). Έχει έναν πολύ σπουδαίο ρόλο να παίξει σε όλη την προσπάθεια της Κεντροαριστεράς ο Αλέξης Τσίπρας και δεν νομίζω ότι αυτό το οποίο τον απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι να ηγηθεί ενός κομματικού σχηματισμού. Για εμένα δεν έχει λογική-ούτε χρονικά, ούτε πολιτικά-η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα με τη μορφή του επικεφαλής μιας Κεντροαριστεράς».