Στις 26 μήνα προγραμματίζεται να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, όπως αποφασίστηκε την περασμένη εβδομάδα.

Η σύγκληση της Κ.Ο. εντάσσεται στον προγραμματισμό της κυβερνητικής παράταξης για το πρώτο εξάμηνο του έτους. Κορύφωση θα αποτελέσει  η Εθνική Συνδιάσκεψη μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.

Στην συνεδρίαση σχεδιάζεται να δοθεί ο λόγος στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος .  Οι βουλευτές έχουν μεταφέρει στην ηγεσία του κόμματος την απογοήτευση και δυσαρέσκεια που διαπιστώνουν στις περιφέρειες τους.

Άλλοι βουλευτές, μολονότι το αποφεύγουν να τοποθετηθούν δημοσίως, εκφράζουν στις μεταξύ τους συζητήσεις τον έντονο προβληματισμό για το πολιτικό σχέδιο στο οποίο εντάσσονται οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Επιπροσθέτως, άλλοι βουλευτές εκφράζουν συχνά παράπονα για το γεγονός ότι οι περισσότεροι υπουργοί δεν ζητούν την γνώμη τους για τα νομοσχέδια που εισηγούνται, όπως έχει ζητήσει επανειλημμένως ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να μην ψηφίζουν συγκεκριμένες διατάξεις νομοσχεδίων, όταν διαφωνούν, καθώς η πίεση που δέχονται από τους ψηφοφόρους τους είναι έντονη.

Η όλη κατάσταση και οι προβληματισμοί των βουλευτών έχουν καταγραφεί από το επιτελείο της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ και τους συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου. Κοινή εκτίμηση είναι ότι τα κίνητρα είναι διαφορετικά και η στάση του καθενός δεν καθορίζεται με τα ίδια κριτήρια αλλά ούτε οι ενστάσεις και διαφωνίες τους έχουν τον ίδιο στόχο.

Άλλοι, εκτιμάται, πως στοχεύουν στο να τα έχουν καλά με τους ψηφοφόρους τους, άλλοι έχουν πράγματι μια αγωνία για την πορεία που βαδίζει η κυβέρνηση κι ορισμένοι άλλοι διατυπώνουν πολιτικό λόγο που κινείται ανάλογα με την κυβερνητική πρακτική.