Η Όλγα Γεροβασίλη σχολίασε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τόνισε πως χρειάζεται να υπάρξει συνεννόηση στον χώρο των προοδευτικών δυνάμεων, ώστε να υπάρξει μια εναλλακτική πρόταση.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του «ArtTV», η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «οι πολίτες έστειλαν ένα μήνυμα ότι η πολιτική δεν έχει δώσει απαντήσεις στα προβλήματά τους. Η κυβέρνηση έχει την κύρια ευθύνη, καθώς είναι ο πέμπτος χρόνος διακυβέρνησης και με τις πολιτικές της δεν δείχνει να κοιτάει το συμφέρον των πολλών, αλλά το συμφέρον των ελαχίστων».

Έπειτα, σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν νίκησε, όμως άντεξε. Είναι στη δεύτερη θέση και εξακολουθεί να είναι αξιωματική αντιπολίτευση».

Σχολιάζοντας τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν, ανέφερε πως «απαιτείται συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα εναλλακτικής πρότασης. Η συζήτηση πρέπει να ανοίξει και η ίδια η κοινωνία μας δείχνει ότι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι η σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων. Και θα πρέπει αυτόν τον δρόμο να τον βρούμε».

«Εγώ, όντας μέλος, στέλεχος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς θέλω αυτές οι πρωτοβουλίες να παρθούν μέσα από το κόμμα μου, προκειμένου να ανοίξει αυτός ο διάλογος, για να δώσουμε την πραγματική λύση στον ελληνικό λαό», είπε στη συνέχεια.