Λίγες ώρες πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίξει τα χαρτιά του στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις ευρωεκλογές, στον Alpha, η φημολογία για τον ανασχηματισμό και τα πρόσωπα που θα περιλαμβάνει «φουντώνει».

Πάνω από 10 πρόσωπα θα αλλάξουν στο νέο υπουργικό συμβούλιο που συνθέτει ο πρωθυπουργός, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί στο προσεχές διάστημα, με τις πληροφορίες του newsbeast να αναφέρουν με ασφάλεια ότι στο μεγαλύτερο εύρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κατασταλάξει στις αλλαγές που θέλει να κάνει.

Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν νωρίτερα ότι δεν λειτουργεί ποτέ εν θερμώ, αλλά σταθμίζει καλά τα νέα δεδομένα, όπως διαμορφώθηκαν από την ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου. Έτσι, κάποιοι, τόσο σε επίπεδο υπουργών όσο και υφυπουργών, θα δουν την έξοδο, θα υπάρξουν μετακινήσεις και επιστροφές, αλλά θα δούμε και νέα πρόσωπα να αναλαμβάνουν χαρτοφυλάκια.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν, συνεπώς, τον ανασχηματισμό να είναι ευρύς, χωρίς ωστόσο να αλλάξουν τα δομικά χαρακτηριστικά τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, δηλαδή, συνενώσεις υπουργείων, παρότι η σχετική φημολογία παραμένει έντονη.