Ο έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε σήμερα στις 8:30 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου για τον πρώτο μετεκλογικό πρωινό καφέ, όπου εκτίμησε μαζί με τους συνεργάτες του το αποτέλεσμα των ευρωκλογών, που ναι μεν τον δείχνει πρώτο, αλλά με σημαντική πτώση.

Τα κόμματα του «δεξιού τόξου» καρπώθηκαν τις χαμένες ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, με συνέπεια ο πρωθυπουργός να θορυβηθεί και -όπως όλα δείχνουν- να πάει σε ανασχηματισμό τις επόμενες ημέρες.

H αυριανή συνέντευξη, που θα παραχωρήσει στο κεντρικό δελτίο του Alpha, θα έχει ενδιαφέρον, καθώς αναμένεται να αναλύσει τις επιλογές του και τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Το «άνοιγμα» σε στελέχη της Δεξιάς

«Το κόμμα μας δεν έφτασε στον στόχο που είχαμε θέσει, ούτε με ενδιαφέρουν επιχειρήματα όπως ότι η διαφορά από το δεύτερο είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των ευρωεκλογών. Από αύριο στρεφόμαστε με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα, για περισσότερη δουλειά και λιγότερες αδυναμίες, για μεγαλύτερη προσπάθεια και για μικρότερες αστοχίες. Έχουμε τρία χρόνια μπροστά μας χωρίς εκλογές», ανέφερε σήμερα σε δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την ώρα που αναμένονται αλλαγές σε τρία με τέσσερα κομβικά υπουργεία, που σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών, τις επενδύσεις και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας θα κάνει «άνοιγμα» σε βουλευτές της Λαϊκής Δεξιάς, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να βγουν από την κυβέρνηση στελέχη που ευθύνονται για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αλλά και για καίρια προβλήματα των πολιτών, όπως είναι η ακρίβεια που μαστίζει την καθημερινότητα.

Αμετακίνητα θεωρούνται στελέχη που «έτρεξαν» στον προεκλογικό αγώνα, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης, που σήκωσε το «βάρος» της αντιπολίτευσης στη Βουλή.