«Αντί να συζητάμε για το μέλλον της Ευρώπης, το μεταναστευτικό, την οικονομία, τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος, συζητάμε για το πόθεν έσχες Κασσελάκη, λίγες μέρες πριν πάμε στις κάλπες» δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στο Action 24.

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε την ανάγκη η συζήτηση να επικεντρωθεί στο διακύβευμα των ευρωεκλογών και όχι σε ζητήματα ήσσονος σημασίας που εντάσσονται μόνο σε επικοινωνιακό επίπεδο. «Χρειάζεται διαφάνεια για τους πάντες και πάντα. Η αλήθεια στο τέλος πάντα λάμπει ακόμη και αν καθυστερήσει. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Κασσελάκης έχει υποχρέωση να καταθέσει το πόθεν έσχες του και τότε θα μάθουμε όλοι τι περιλαμβάνει. Ο κόσμος αυτό που θέλει να αξιολογήσει είναι τι πολιτικό σύστημα έχουμε, πόσο διαφανείς είμαστε», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη δημοσκόπηση που έδειξε ο τηλεοπτικός σταθμός, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ θα λάβει ακόμη πιο μεγάλα ποσοστά. «Χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα, τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν πάρει την τύχη της παράταξης στα δικά τους χέρια γιατί νιώθουν ότι υπάρχει ανάγκη μιας πολύ μεγάλης αλλαγής στο πολιτικό σκηνικό».

Σημείωσε, μάλιστα, αναφερόμενος στις προηγούμενες εθνικές εκλογές ότι «πριν από περίπου ένα χρόνο, παρά το ότι οι δημοσκοπήσεις έδειχναν το ΠΑΣΟΚ στα όρια του διψήφιου, 676 χιλιάδες άνθρωποι προσήλθαν στις κάλπες, κράτησαν στα χέρια τους την παράταξη και της έδωσαν ένα πολύ μεγαλύτερο νούμερο».

Εστίασε, ακόμη, στο πολύ μεγάλο ποσοστό της διαφαινόμενης αποχής, σχολιάζοντας πως αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί καθοριστικό για τον τρόπο με τον οποίο θα πάμε στις κάλπες.

Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ, υπογράμμισε, έχουν επιλέξει να συγκρίνονται με το αποτέλεσμα των εκλογών του 2019 όταν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση. «Εάν συγκρίναμε ευρωεκλογές με ευρωεκλογές, το ΠΑΣΟΚ έχει αύξηση της τάξεως του 70%», υποστήριξε. «Αυτό σε εμάς δεν αρκεί γιατί το πρώτο μήνυμα που εισπράττουμε από όλο τον κόσμο όπου και να πηγαίνουμε είναι μιας πολύ δύσκολης καθημερινότητας». Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε αναγκαία μια άμεση αλλαγή στην Ευρώπη καθώς – όπως είπε – η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν απέτυχε.

Κάλεσε, τέλος, τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να στείλουν μήνυμα πολιτικής αλλαγής. «Ο κόσμος απαιτεί έναν άλλο δρόμο, εμείς έχουμε ένα σύνθημα, την διαρκώς ανοδική πορεία των τελευταίων ετών να τη μετατρέψουμε σε κυβερνητική τροχιά μέχρι τις εθνικές εκλογές του 2027», κατέληξε.